Gräsänka

Jo man kan vara gräsänka även om man inte är gift. Nu har hjärtat dragit till Stockholm med sina föräldrar och sina grabbar från ett tidigare förhållande och lämnat mig och tjejerna kvar här i förorten. Stora pallade inte med mig så hon drog till pojkvännen. Kvar återstår jag och liten. Vi har haft tjejkväll med ansiktsmask, monopolspel och mys framför tv:n. Självklart fick även min vän rosévin vara med på ett hörn 🙂

Nu har grannflickan kommit över, tjejerna busar och deras fnitter ekar mellan mina tomma väggar. Tid för blogg alltså 🙂

Så idag vill jag gärna sno en av mina bästa vänners tankegångar (hoppas det är okej med dig, du vet vem du är), nämligen tankar om kvotering. Det ska kvoteras hit och dit just för kvoteringens skull. Sen att människor och företag blir lidande pga att det är olika många män/kvinnor, svenskfödda/utlandsfödda osv människor på ett företag, det är mindre viktigt. Kompetens väger inte lika tungt… Min käre vän som jag snott tanken från beskrev det så bra på facebook idag:

”Vad skulle de som är för kvotering för att få in fler kvinnor i bolagsstämmor och andra höga positioner säga om den idén tillämpades på låt oss säga familjerätt. I vårdnadstvister, ska då pappan få vårdnaden av barnet 50% av gångerna, oavsett vem som är bäst lämpad? Låter väl vettigt och jämlikt, eller?”

Jag tror nog att de flesta skulle höja på iaf ett ögonbryn om denna fråga togs upp och diskuterades på riksdagsnivå…

Ha en trevlig fredagskväll 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *