Förtroende

Förtroende är ingenting du kan få gratis, du måste förtjäna det. Och har du en gång svikit det förtroendet så är det fasiken så svårt att få tillbaka det.

För inte så länge sedan var jag med om en händelse som satte djupa spår i mig. En mycket nära person svek mig. Hen svek mig så brutalt så det skar i mitt bröst och i mitt hjärta och chocken över sveket fick mig över gränsen för allt vad vett och sans är. Trots att denna person nu har visat ånger, bett mig att förlåta och lovat att det aldrig ska hända igen så kan jag verkligen inte släppa det. Jag vill förlåta, jag vill gå vidare, men misstänksamheten finns kvar inom mig. Jag är hela tiden på min vakt mot personen. Avvaktande står jag bredvid och letar efter tecken, tecken som visar på att hen än en gång sviker mig. Jag vill inte vara en misstänksam person. Jag vill älska alla och lita på alla, speciellt på personer i min närhet, men det går verkligen inte!!!

Hur får man tillbaka tilliten till en person som en gång har sårat en? Är det ens möjligt??? Att alltid vara på helspänn och vänta på nästa smäll, nästa svek, det är inte roligt… Jag känner mig liten och värdelös för att jag inte kan lämna det bakom mig, för att jag inte är en större person än så och jag lovar att jag verkligen kämpar med det.

Någon sa till mig att om du hela tiden går och förväntar dig att något ska hända så kommer det att bli verklighet.  Att jag genom min misstänksamhet kommer att välja vägar som till slut kommer att leda fram till att jag hade ”rätt”. Skrämmande om det verkligen är så som hen säger, då har jag ju bara mig själv att skylla om detta svek upprepas…

Arbetar vidare för att en dag kunna släppa in denna person helt i mitt hjärta igen. Hoppas verkligen att jag lyckas och om jag lyckas, att hen visar sig värdig att åter få en plats inom mig.

 

För övrigt så tycker Alex Schulman att vi dömer Petter Northug alldeles för hårt. Han har ju visat ånger för att han körde rattonykter, lovat att aldrig göra om det och ingen person kom ju till skada. Undrar om Alex Schulman hade sagt samma sak om en nära vän/släkting hade råkat stå i vägen för Northugs framfart. Om han hade varit lika förlåtande då?

Att sätta sig bakom ratten onykter är ALDRIG okej! Och i mina ögon så är det ett oförlåtligt brott. Den dagen du gör det så har du iaf förlorat min tillit, för alltid!

Tack för ordet /A

En kommentar till “Förtroende”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *