SD

Alltid lika trevligt när man hör högen av post dimpa ner på hallgolvet. Vårat hyreshus har fortfarande lyxen att ha kvar de gamla brevinkasten, i dörren.Jag vet att fler och fler inför system där man får hämta sin post längst ner i trappuppgången, men som sagt, så långt har inte vår hyresvärd kommit.

I morse när jag och hjärtat satt och drack kaffe vid frukostbordet så hördes som sagt den välkända dunsen i hallan. Reste mig och gick ut för att kontrollera dagens skörd av räkningar och adresserad reklam. Den vanliga reklamen är jag förskonad ifrån då det sitter en fin etikett på mitt brevinkast som säger ”ingen reklam tack”. Vissa brevbärare verkar dock inte vara läskunniga då jag då och då får denna lunta av reklam som väger mellan ett/ett och ett halvt kilo… Men men. Den här dagen var det bara trevliga brev. Nästan… För mellan IKEA´s reklamkatalog (som då är adresserad) och dotterns kallelse till tandläkaren så hade SD på något mystiskt vis lyckats skicka sin valpropaganda till mig. Min första tanke var ”tidningsinsamlingen” men av någon anledning så kände jag mig tvungen att öppna skiten. Satte mig åter vid frukostbordet och började läsa igenom… Efter att ha läst igenom den här broschyren så började tankarna vandra. Det dessa ”politiker” skriver låter ju vettigt. Nu vill jag gärna tro att jag  tillhör den skara av människor som faktiskt kan tänka ett steg längre så jag går inte på deras mörkläggning av vad de egentligen vill, men tänk på alla som inte gör det? Jag säger inte att människor överlag är korkade, eller jo det gör jag nog, men det måste ju finnas människor som faktiskt har tänkt tanken på att rösta på detta ”parti” och med denna broschyr i sin hand så kan det vara avgörande vid ett beslut… Jag blir mörkrädd…

Jag vill gärna tro på att svenskar i Sverige, Utlandsfödda eller sverige-födda, förstår att vi faktiskt lever i en demokrati. En demokrati som hotas av dessa personers snedvridna syn på verkligheten. Visst, självklart är det en demokratisk rättighet att skicka ut sin valpropaganda till var och varannan ”svensk” och absolut så kommer jag inte att försöka hindra dom, men det jag blir orolig för är att mellan deras löften om ”mer pengar till äldreomsorgen” och ”Sverige måste lämna EU” så ligger deras främlingsfientliga politik och gror och bara väntar på att få skjuta skott…

Snälla, gå gärna och rösta den 25:e, men tänk både en och två gånger innan ni stoppar ner SD i valurnan. Vi bor i Sverige! Ett världsledande land vad gäller mänskliga rättigheter och alla likas värde. Där kön, religion, sexuell läggning, etniskt ursprung mm inte ska spela någon roll. Vi är MÄNNISKOR!!!

Bevara Sverige demokratiskt….

En kommentar till “SD”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *