Stockholm

Befinner mig just nu i huvudstaden där vi firar hjärtats födelsedag. Igår natt bodde vi på Stockholm Globe Hotel och badade bubbelpool, åt god mat och drack lite vin. Det var egentligen meningen att vi skulle styra kosan hemåt idag men eftersom det känns helt underbart att möta våren/försommaren i staden som har ALLT så beslöt vi oss för att stanna en natt till. Så nu delar vi hotell, Scandic Sergel Plaza, med Elfsborgs A-lag då de möter AIK ikväll.

Den här eftermiddagen har vi mest spenderat gåendes. Dels för att strosa bland alla vackra byggnader i Gamla Stan men även för att få lite motion. Vi stannade till på en mysig restaurang, De svarta fåren, och åt en sen kanonlunch! Billigt var det också, verkligen ett ställe att rekommendera (och nej, jag får INTE betalt för att säga detta, tyvärr…). Styrde kosan vidare ner mot Sergels Torg och senare Hötorget där vi handlade ”billigaste, söta, jordgubbar, två för en” av en otroligt charmig torghandlare. Speciellt söta var gubbarna inte, mer citronvarning på dom. Men men…

När fötterna till slut sa ifrån och vi kände att det var dags att bege oss tillbaka till hotellet så passerade vi en hel del tiggare, antar att de var från Rumänien men har det inte bekräftat. Hur tragisk jag än tycker att deras situation är, jag vet att de blir utnyttjade av organiserade ligor, så kan jag inte hjälpa att det sticker i ögonen när dessa tiggare sitter i trasiga, smutsiga kläder, en del utan skor, men samtidigt har en cigg i munnen?!! Jag kan inte hjälpa att jag känner en viss känsla av ”jag vägrar att bekosta ditt nikotinmissbruk så av mig får du inte en krona”! Jag tror att om vi alla slutar att ge pengar till dessa tiggare så kommer snart ligorna upptäcka att det inte är värt att verka inom Sveriges gränser, men jag kan förstås ha fel. Som jag sa innan, jag lider verkligen med dessa tiggare och vill verkligen hjälpa dom på något sätt men att lägga småslantar i deras kopp tror jag inte förbättrar deras situation, snarare tvärtom. Något annat måste till, från regeringsnivå.

Sen måste jag även få tillägga att Socialdemokraterna får inte min röst i EU-valet. Såg nämligen en partimedlem idag som totalt ignorerade alla trafikens lagar, lagar som jag antar att hans parti en gång har varit med och röstat fram.. Skäms på dig! Nästa gång kan du ta av dig partiets kläder innan du helt obrytt beter dig som du gör i trafiken.

Snart är det hockey så nu laddar jag och hjärtat upp med chips och ett glas vin. HEJA SVERIGE!

/A

5 reaktioner till “Stockholm”

 1. Ännu ett exempel på att det är dags att stänga gränserna. Så orättvist att de ”riktiga” tiggarna blir utkonkurrerade av utländsk arbetskraft.
  *ironi*

 2. När jag var i Sthlm senast, så köpte jag nybakade kanelbullar till tjejen som satt och tiggde utanför. Hon blev jätteglad.
  Att en socialdemokrat beter sig illa i trafiken? Anna jämför du det med Serafen-affären (Filippa) eller Neuon- affären? Gillar dig Anna, men kolla upp. Hoppas att bloggen är till för argumentation och konversation.
  Kram

 3. Frågan är om vi ska uppmuntra tiggeri? Och om det nu är organiserat… Vem tjänar pengarna? Och… Jag håller med Anna… Man ska bära varumärket som ett föredöme!! Och om någon företräder S ja då bör man väl tänka på hur man uppför sig… Eller gillar vi hur SD medlemmar uppför sig och säger att det är okej? Är det mindre farligt att köra 50 på 30 väg än 90 på 70 väg? Är det mer okej att köpa kvinnor utomlands än i Sverige? Bara en fråga!

 4. Kan bara hålla med, man bör tänka sig för både en och två gånger när man har ”uniform” på sig. Det man gör fel då rinner ju över på partiet/organisationen/företaget.

  Och angående Strongs sista fråga: Är man utomlands är det väl landet i frågas lagar som gäller och ska följas?

 5. Håller med er övriga ”talare” också :). ” Vi ” har tagit hit för många som behöver hjälp. Vi kan ju inte hjälpa våra egna ens…
  Bär man uniform så ska man föregå med gott exempel, då är man inte en privatperson.
  God natt på er 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *