Homofobi

På väg hem från Stockholm så sätter vi på radion i bilen. P4 är förinställt och av ren lathet så orkar jag inte byta kanal. Lyssnar aldrig på P4 i vanliga fall.

Idag tackar jag dock min lathet för det visade sig vara ett intressant inslag i programmet ”Irving i P4”. Tony berättar om ett hotbrev han har fått ifrån en mindre smart, trångsynt lyssnare. Tillsammans med brevet ligger en 500-lapp som ska användas till att ”avliva den tjattrande bögen”. Han berättar vidare om tidigare hot han fått och om sönderskurna bildäck. Tyvärr tror jag att detta är vanligare än man tror i dagens ”toleranta” Sverige. Minoriteter som HBT-personer, utlandsfödda och andra lever i en annan verklighet än oss andra, vita, straighta, ”svenskar”. Jag har iaf aldrig fått ett brev i min brevlåda där avsändaren tycker att ”den svenska heterosexuella tjejen borde avlivas”. Har heller aldrig fått någon 500-ing… 🙁

I slutet av programmet berättar Tony att den 500-lapp som den generösa idioten hade skickat med i brevet, kommer att skänkas till Pride-festivalen. Kan inte komma på något bättre ”mothugg” från Tony´s sida. Den anonyma avsändaren lär i detta nu vandra frenitiskt fram och tillbaka och slita sitt hår i förtvivlan då han inser att pengar han skickat iväg för att användas till avlivning av en bög, kommer att gå till att lyfta fram alla människors rätt till att leva och älska vem man vill och hur man vill.

Blir så trött på korkade människor och deras fördomar. Så länge man inte skadar någon annan så är det faktiskt varje människas rätt att leva och se ut som man vill. Om du sedan inte gillar den personens val av partner, se då åt ett annat håll och sköt dig själv!

Kärlek /A

Hela inslaget kan du lyssna på här:

www.sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4566&artikel=5864573

 

En kommentar till “Homofobi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *