Djur?

Idag handlar mina funderingar om djur. Var ute på Ängsö i morse och såg en utter. Den simmade så lugnt och fint efter strandkanten tills den kom till en udde. Framme vid udden stannade den plötsligt, en människa satt där och solade. Uttern ”trampade” vatten en stund för att sedan dyka ner under ytan. Satt och tittade efter den ett bra tag för jag tänkte att någon gång måste den ju hämta luft? Och mycket riktigt, efter cirka två minuter dyker den upp igen fast bakom udden. Fascinerande att se hur den först kollar läget, analyserar situationen och sedan tar beslutet. Ett mycket smart djur med andra ord. 🙂

Andra djur som inte är så smarta som jag har upptäckt idag, är skogsmyran och getingen. Vi börjar med myran…

Om man som myra ska rakt fram, varför i helskotta tar man då en omväg som inte är av denna värld? Börjar på läge A, Zick-zackar sig fram hela tiden, sniffar på varenda grässtrå man möter, kollar i alla sprickor i stenarna, för att till slut ta sig till läge B? Verkar vara en väldig massa onödig energi som går åt där? Ungefär som när jag tar en promenad hem efter krogen när det har blivit ett par glas för mycket…

Getingen då? Ja den tar priset idag som dagens pucko… Jag menar, om man flyger rätt in i en fönsterruta en gång, varför då göra det en gång till? Och en gång till? Märker man inte den första gången att det är verkligen något som tar stopp här? Nej, vi testar igen och igen… Kanske det går andra, tredje eller kanske fjärde gången? Mupp-getingar….

Har för övrigt haft en väldigt lugn och trivsam dag, med sol på Ängsö och lugnt familjeliv på em/kvällen.

Ser fram emot en underbar helg i Stockholm med sol, shopping och bad med familjen. Hoppas även ni har något att se fram emot.

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *