Coca-Cola dusch

Lyssnade på P3 i helgen som var. Ett otroligt inslag i programmet ”Institutet” om ett preventivmedel som iaf jag aldrig hört talas om, än mindre testat.

Det var på 50-talet i USA. I vissa kontroversiella delstater var preventivmedel förbjudna men av någon anledning ville människor  idka sexuellt umgänge med varandra, utan att ha som syfte att bli gravida. Konstiga människor… Ryktet spred sig om att kolsyran i Coca-Cola skulle ha en spermiedödande effekt och därmed var folkets egna preventivmedel fött. Man tog helt enkelt en cola-flaska, skakade om den och öppnade den i anslutning till slidan och lät helt sonika den bubblande läskedrycken spruta upp i skötet och därigenom döda de stackars spermierna som aldrig hann förstå vad som träffade dom.

Vi får lyssna på Arlene Kell, en av USA´s första sexualkunskapslärare, som berättar om hur kvinnorna på den tiden anammade den här metoden, ganska framgångsrikt om jag förstod det rätt, och även Deborah Anderson som på senare tid faktiskt gjort en seriös vetenskaplig studie om detta fenomen.

Under studien visade det sig att cola light var den mest effektiva drycken, som tog kål på 100% av de stackars spermierna som på okänt sätt hamnat i Deborahs provrör och cola cherry skulle visa sig inte alls vara lika effektivt. Studien blev dock tagen på alltför stort allvar i fattiga länder där man helt seriöst tog den på allvar och lät folket få ta del av denna ”preventivmetod” så Deborah fick göra ett kompletterande uttalande för att få människor att förstå att denna metod är inte att rekommendera…

Helt klart blir iaf jag sugen på att testa! Cola light är ju ingen bristvara i vårat hem iaf och med dagens pet-flaskor så kan man med ett enkelt tryck på flaskan hjälpa läsken med en extra ”skjuts” upp till sitt mål. 😉

Hela inslaget kan du lyssna på här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4131&artikel=5494454

Här kan du även lyssna på en låt av ”The Fugs” som skrevs när detta fenomen hade sin storhetstid i Staterna: http://www.youtube.com/watch?v=3YJmUZXGxD0

Dagens seriösa 🙂 Kram /A

En kommentar till “Coca-Cola dusch”

  1. Nu är ju inte jag någon expert, men många reklamer för ”intimvård” för kvinnor pratar ju om ph-värde, så att köra upp syra låter ju inte som något att rekommendera 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *