Dagen efter

Dagen efter.  Ångest. Vad hände egentligen?

Nej, jag har inte varit ute på galej. Jag har bara varit ett stilla vittne till att den lilla kommun vi bor i har tappat sin charm. När rösterna var färdigräknade inatt så stod det klart att SD blev näst största parti i kommunen. Jag skäms…

När gick det så fel? Vart var jag när samhället blev så kallt? När människans egna konsumtion och välstånd helt plötsligt blev mer värt än empati och förståelse för andra människor?  När ett märke på nyinköpta jeansen blev viktigare än att ge en krigshärjad familj en trygg och stabil framtid i ett land som varit förskonat från krig i över hundra år?  Har vi inte längre plats för dessa människor?  Har Sveriges yta helt plötsligt krympt? Vinster i den privata sektorn,  fallskärmar, avgångsvederlag,  sänkta skatter för höginkomsttagare,  rik ska bli rikare, fattig ska bli fattigare och nåde dig om du,  med lite mörkare hy än mig kommer och tar det jobb som ändå ingen ”riktig svensk” ens skulle kunna ta i med tång…

Fy fan säger jag. Idag skäms jag över att vara svensk. Fast i Åkesson och hans parti räknas kanske inte ens jag som svensk. Jag menar,  mina förfäder kom hit på 1600-talet tillsammans med en massa andra valloner. Kanske bäst att även jag och min familj packar väskorna och tar fram passen. Det är väl bara en tidsfråga innan det kommer en partikamrat till Åkesson och knackar på vår dörr med ett dna-test i högsta hugg…

En kommentar till “Dagen efter”

  1. Det är väl så att människor inte tänker längre än näsan räcker. Man hör vad politiker säger, men man lyssnar inte. Och man lyssnar definitivt inte kritiskt. Det ser man bara på hur opinionen svänger alltefter politikerdebatterna innan valen. ena dagen är det klar ledning för ”si”, nästa vecka har det svängt till ”så”, alltefter debatterna. Man tror så blint på vad politikerna lovar och svär på i debatterna, och så blir man, efter valet, sååååå himla besviken när det utlovade uteblir. Det ser vi efter vartenda val, vem som än kommer till makten. Istället för att tänka själv, och reflektera, om det de lovar kommer att vara jämförbart, samt att ta det mesta med en stor matsked salt.

    Och hör man bara vad SD säger, så låter det jäkligt fint. Det folk inte verkar begripa är, att med alla de där vackra orden följer en stor främlingsfientlighet och strax bakom det, hör man stöveltrampet av nazisterna.
    Sverige skulle förfalla utan den invandrade arbetskraften. Att vi sedan har en hög som kommer hit därför att den svenska välfärden ger dem möjlighet att dagdriva, det kan vi tacka de partier för som införde de möjligheterna. Så istället för att rösta fram människohat, så ställ krav på de etablerade partierna och politikerna att ändra det folk irriterar sig på när det gäller invandringen. Då slipper vi få in sådana som Åkesson, med följen av stöveltramp och nazi-symboler i den svenska regeringen och i våra kommuner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *