Fördomar

Jag anser mig själv vara en människa utan fördomar, eller i alla fall med väldigt få sådana, och när jag kommer på mig själv med att vara fördomsfull så försöker jag att jobba med mig själv så att det inte ska upprepas. I mina ögon är alla människor lika mycket värda, oavsett ursprung, hudfärg, sexuell läggning osv. Att vara fördomsfri, eller iaf att sträva efter att vara det, har gett mig otroligt mycket! Har haft många möten med personer som människor med fördomar aldrig kommer att få uppleva.

Min senaste bekantskap är en kvinna från Somaliland. Hon är troende muslim, alltså en person som ”vi” i västvärlden är livrädda för. De gånger jag har mött henne har hon varken haft hijab, nikab eller burka och hon har till och med druckit alkohol! Hur går det ihop tänker nog vissa, det går alldeles utmärkt säger jag! För bakom hennes fina, mörka hy och hennes tro på en religion så finns världens vackraste, goaste tjej! Hon är full av empati och kärlek och en glädje och stolthet över sitt ursprung. Genom att bara växla några ord med den här kvinnan så har jag nu fått en vän för livet (hoppas jag iaf) och hon har bjudit in mig och N till henne där vi ska få ta del av en äkta somalisk middag. Ser verkligen fram emot den kvällen 🙂

Så, därför inser jag nu att jag måste redigera ett tidigare inlägg jag gjort om påslakan…

Idag var det dags för byte av sängkläder igen. Jag tänkte som vanligt att det kommer att bildas klumpar i tvättmaskinen där påslakanen äter upp resterande tvätt, och visst jag hade väl kanske ett halvt rätt. För när tvätten var klar och jag öppnade luckan så var där inte två klumpar, utan en! Örngotten låg så fint var för sig men döm om min förvåning när jag upptäckte att det ena påslakanet hade ätit upp det andra! Att påslakan åt tvätt visste vi ju, men att de ägnar sig åt kannibalism???

Från och med idag har jag därför insett att fördomar mot människor är precis lika fel som fördomar mot påslakan. Kommer aldrig mer att döma ut ett påslakan innan jag givit det en chans att bevisa att det inte är ett tygätande monster som gör allt för att jäklas med mig inne i tvättstugan…

/A

 

Här kan du läsa lite om Somaliland om du är nyfiken på den staten 🙂 : http://sv.wikipedia.org/wiki/Somaliland

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *