Bitterljuva sommar

Jag hatar mygg! Verkligen, bokstavligen HATAR!!! Och fästingar, knott och bromsar, ja i stort sett alla insekter som är ute efter att äta mig. Dock är inte hatet ömsesidigt. Dessa äckliga, blodsugande varelser fullkomligt ÄLSKAR mig! Jag överdriver inte om jag säger att i en figurerad situation där en folksamling bestående av drygt en miljon människor får besök av en mygga så är det mig hon väljer ut som sitt offer. Och eftersom jag är allergisk mot mygg så efterlämnar hon en stor böld på mig självklart på ett väl synligt ställe, exempelvis ansiktet, så folk i min omgivning tror att jag har blivit misshandlad…

Dessa satans hantlangare tillsammans med trädens och gräsets pollen gör varje sommar till en bitterljuv saga. Bitter, eftersom jag går omkring som en nysande, snörvlande idiot med rödsprängda ögon, kippandes efter luft samtidigt som jag ser ut som ett kvinnomisshandelsoffer. Ljuv, eftersom att jag ÄLSKAR solen, värmen, de långa dagarna vid strandkanten och de ljusa, ljumma kvällarna och nätterna. Varför kan det inte bara få vara underbart? Nej, utrota alla mördarinsekter och sterilisera alla träd och allt gräs så att man iaf kunde få uppleva EN sommar av bara njutning…

Snörvliga hälsningar /A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *