Söker lägenhet

Idag har vi varit på lägenhetsvisning. En fyra tittade vi på i ett av stadens mest attraktiva områden. Vi hade förstås höga förväntningar när vi anlände till adressen, förväntningar som både infriades och i viss mån sprack. Små sovrum och en alldeles för liten balkong. Men i övrigt tror jag att hela familjen förälskade sig i det charmiga, exklusiva, nybyggda och moderna området. På väg tillbaka till förorten diskuterade vi för- och nackdelar. Närheten till stadens kärna och jobb, behovet av två bilar försvann genast och mellandottern var totalt såld. Nackdelar var väl att innan vi ens hann ut från lägenheten började tjejerna tjafsa om vilket rum just de skulle ha, den lilla balkongen och… Nej det var nog inga fler nackdelar. Det fanns en till lägenhet i samma område som vi också ska titta på men som det ser ut nu så tackar vi nog ja till dagens visning. Senare, när ekonomin ser lite ljusare ut, kan vi alltid köpa något större i samma område. Vi får se det nya boendet (om vi nu får den) som en mellanlandning och hur som helst så kommer vi iaf in till stan. Något som känns väldigt viktigt för oss alla.

Väl hemma så ville mellan spela Monopol! När man har en tonårsdotter hemma som man knappt ser röken av, förutom när hon ska hämta föda ur kylskåpet, så tackar man inte nej när en sån fråga kommer upp. Tre timmar senare, när både jag och mellan gått i konkurs och matchen stod mellan lilla och N, gick ögonen i kors på oss alla och lilla gav upp och gav bort en självklar seger till en mycket kaxig N. Alla vet innerst inne att lilla hade krossat honom om vi bara hade orkat fortsätta…

Nu, halv tolv på natten har jag och lilla hamnat framför Tom & Jerry på Viaplay, mellan har återvänt till sin grotta som går under namnet ”hennes rum” och N tar igen lite jobb som han missat under dagen.

Nu ska jag tappa upp en karaff rosévin ur 5-liters boxen, som på något underligt sätt tagit sig hela vägen från Tyskland och hem till lilla mig, och ställa in det på kylning så att det är startklart i morgon kväll. Det är ju trots allt Nationaldagsafton i morgon 😉

Sov gott alla fina /A

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *