Danska svin och skånska poliser

Är sååååå trött på den nya ”våga-vägra-äta-dansk-fläskfilé”- och ”jag är emot-gmo-grönsaker” -vågen som just nu rullar på sociala medier. Många av mina vänner postar inlägg efter inlägg av hemska bilder på stackars grisar som fått sina knorrar avklippta. Skräckexempel från Argentina där kvinnliga tomatplockare föder barn som saknar armar och ben blandas med ”min dotter fick cancer pga livsmedelsjätten som bara vill tjäna pengar”.  I nästa inlägg får vi följa dessa vänner när de lägger upp fredagsmysbilder på familjen med Sveriges största godisskål framför sig. DÅ är det helt plötsligt okej att äta dessa stackars grisar. Hur tänkte jag nu? Jo för er som inte vet så är gelatinet i godiset gjort av grissvål, grissvål som har suttit på samma gris som fick sin knorr avklippt i Danmark. Fläskfilén måste vi bojkotta, annars är vi onda människor utan moral och empati, men godiset tar vi gärna hem från affären, ger till våra barn samtidigt som vi sitter och predikar för dom att danskar, de är ett ont folk….

Hyckleri big time! Om ni frågar mig alltså, vilket sällan händer…

En annan sak jag störde mig på idag var artikeln om Skåne-poliser. Nu är det sommar, folk har semester och så har även polisens städpersonal. Men att anlita en städfirma på timlön har polisen i Skåne län inte råd med. De utrymmen som främst kommer att bli lidande av bristen på städpersonal är toaletterna på polisstationerna som under sommaren kommer att vara låsta.  Att bevaka fotbollsmatcher och det faktum att det är valår har tydligen ätit upp polisens budget så nu har poliserna fått höra att de ska uträtta sina behov på stadens bensinstationer eller andra offentliga toaletter. Ordet ”dumsnålt” fick precis en helt ny betydelse om ni frågar mig (men det gör aldrig någon någonsin som sagt var…) 😉

Hoppas att Skåningarna är nöjda med en extra hundring i plånboken varje år mtp de sänkta skatterna som jag tror kan vara en bidragande orsak till polisens strama budget. Ska bli spännande att se nästa veckas löpsedlar: ”Kvinna hann huggas ihjäl medan polisen sökte efter en nattöppen bensinstation” Usch och fy för att vara ansvarig för den totalt idiotiska budgetåtstramningen…

Nu är det dags för rosé, för som jag sa igår: Nu är det nationaldagsafton!

Trevlig kväll! /A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *