Dubbel bestraffning?

Jag har hört någon gång att folk som döms för misshandel och våldtäkt också kan få sitt körkort indraget. Förstår inte riktigt tankesättet… ”Om vi drar in körkortet för honom så kommer han inte kunna våldta igen” Eh???

”Återkallandet av körkortet är inte ett straff, utan görs av trafiksäkerhetsskäl. Eftersom personen inte visat hänsyn när brottet begicks, finns det inte skäl att tro att den kommer att visa hänsyn i trafiken heller”, går resonemanget.

Förstår fortfarande inte… Personen ifråga har ju begått en sexuell tvångshandling mot en annan person, har svårt att tro att hen samtidigt framförde sitt fordon.

Det här luktar dubbel bestraffning lång väg…

Det är inte heller en konsekvent bestraffning.  ”Hen snattade en snickers på ICA och visade därigenom inte hänsyn, vi borde dra in hens körkort” kommer du aldrig att höra en åklagare säga (och ja jag vet att snatteri sällan går till domstolsförhandlingar, men jag vill visa hur jag tänker).

Det är kanske dags att se över lagboken en aning eftersom att den, i mina ögon, på många punkter är förlegad då den är skriven i en annan tid i ett annat samhälle (där folk tydligen våldtog och misshandlade under bilfärd).

 

Trött och sliten efter en hektisk marknadshelg ska jag nu sjunka ner i soffan med hjärtat och se ett par avsnitt av ”The Tudors”. Nya favoritserien medans jag väntar på säsong 5 av ”The Walking Dead”.

Ha en trevlig söndagskväll /A

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *