1D och panikångest!

One Direction-konsert på Friends Arena. Det var belöningen mellan fick av sin morfar och sina två morbröder efter att ha gjort en totalomvändning vad gäller skolarbetet. Självklart var hon värd det, och självklart skulle jag och N skjutsa henne dit när det var dags. Det vi inte hade räknat med var att just den här helgen var det även ”Summerburst”-festivalen i Stockholm och Kentfestivalen passar de också på att trycka in i samma helg så inte ett enda hotellrum gick att få tag på. Ja ja. Vi skjutsar henne och hittar på något skoj att fördriva tiden med iaf, så svårt kan det inte vara? Men jo… Det visade sig vara allt annat än enkelt.

Vi började på Solna köpcentrum. Käkade lunch och handlade en tröja till mig då den jag hade valt för dagen inte riktigt ville hänga med tills det blev dags att åka hem. Strosade runt lite och bara ögonshoppade. Tog en sväng ut på Skeppsholmen och insöp den härliga luften och lugnet. Sen kom jag på den briljanta idén att Kaknästornet, där ville jag ta en fika! Det var ju trots allt över tjugo år sedan sist. Så, vi styr bilen ut mot gärdet och parkerar nere vid foten av tornet bara för att upptäcka att någon mupp hade abonnerat hela tornet och det var därför stängt för allmänheten. Och nu då? Ja, Kista gallerian, den har ju öppet i några timmar till. Där kunde vi ta en fika. Styrde bilen dit och lyckades få i oss en kaffe och godbit. Mer fönstershopping till stängningsdags.

Sen var det bara ett par timmar kvar till konserten skulle sluta. Vi åkte ut till arenan och parkerade vid en tom ficka mellan de två miljoner bilar som alla hade blivit gullappade. Bra provision för den parkeringsvakten 🙂 Satt där en bra stund och spelade lite mobilspel. Tog sen en extra sväng genom Solna bara för att kolla ruinerna efter gamla Råsunda som nu hade fått gå till sin sista vila. Kollade AIK-fansens gamla stammisställe och bestämde oss sen för att åka tillbaka till ”vår” ficka. Aj då så fel vi tänkte… För den väg som bara för nån timme sen faktiskt hade varit farbar hade nu utvecklats till någon form av oorganiserat kaos! Poliser, ambulanser, ledbussar, privatbilar, taxibilar, fotgängare, blåljus, sirener, MC-poliser och en del mentalt efterblivna ”trafikvärdar” (återkommer till varför de var mentalt efterblivna) trängdes nu och slogs om de få kvadratcentimetrar asfalt som man faktiskt kunde skymta under oss. På något sätt lyckades N faktiskt tränga sig in på en liten, liten yta som resterade förare missat och där blev vi sittandes till konserten var slut. Paniken steg inom mig. Kände hjärtat slå hårt i bröstet och tänkte att nu dör jag! Lyckades dock lugna ner panikkänslorna med hjälp av övningar jag fått med mig från min tid på KBT men lugnet varade inte länge. För när mellan äntligen hörde av sig och berättade att de var på väg ut till oss så tappade vi bort henne. Hon irrade runt, visste inte var hon skulle gå, jag försökte beskriva vägen så gott jag kunde efter att ha sett arenan i typ två minuter i samband med att vi lämnade av dom. Lämnar bilen, springer fram till en trafikvärd och ber honom att bli insläppt på området eftersom att mellan är vilse. ”NEJ!” blev svaret. Området ska tömmas på bilar utan undantag och mellan är dömd till sitt öde. Därav mentalt efterbliven idiotvärd! Ger mig av till fots in på området med mellan i luren. Lyckas efter många om och men lokalisera henne och vi beger oss tillsammans ut mot N som tålmodigt väntat i bilen.

Idag har jag infört konsertförbud för mellan. Trots att jag inte drack en droppe alkohol så är jag idag mer bakis än jag varit i hela mitt liv. Har så ont i kroppen efter att ha varit på helspänn så länge och hade hellre önskat att bli överkörd av ett tåg än att uppleva gårdagskvällen igen.. Vill hon trots allt gå på konsert igen så får en annan förälder skjutsa. Punkt!

Nu ska jag och N göra oss i ordning och ta en cykeltur hem till en vän som väntar med grillen startklar och rosé på kylning. Hoppas på en trevligare kväll än gårdagen.

Trevlig lördag alla! /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *