Kubb och datorer

Vem sjutton är ansvarig för det idiotiska spelet ”kubb”? Någon påstår att det härstammar från vikingatidens Gotland men hittar inga bevis på att det verkligen är så. Tror det var någon på 1990-talet som hade väldigt tråkigt en fredagskväll tillsammans med en avslagen öl och fick för sig att KUBB, ett sånt spel ska jag uppfinna! För det var just på 90-talet som kubb blev stort i vårat avlånga land…

Och varför är det nu så idiotiskt? Ja ta bara spelreglerna. Ta en pinne, kasta på en annan pinne, träffa gärna, och om du inte träffar -tråkigt för dig, motståndarens tur. När du (eller motståndaren) fått ner alla pinnar så ska du träffa huvudpinnen ”kungen” som bara är ännu en pinne, formad som en krona upptill. Suck…

Varför tycker då jag att det här spelet är idiotiskt? Jo för att de pinnar jag använder för att kasta ner de andra pinnarna, vill inte som jag vill. De träffar bakom, framför eller på sidan om pinnen som jag siktar på. Dessa pinnar hatar mig!!!! Så enkelt var det svaret. Idiot-spel… Brukar se till att bilda lag med min 8-åring. Hon har en god relation till pinnarna som ska ner. De lägger sig allt som oftast när hon kastar sina pinnar…

Samma med datorer. Finns ingen dator i detta land som vill som jag vill. Där brukar jag bilda lag med 15-åringen. Hon har lärt mig allt jag kan om Spotify. Min bror, som bor i Skåne, kommer och hälsar på ibland. Innan han packar ihop sina grejer för att resa tillbaka till det platta landskapet brukar han ögna igenom min dator. Han säger inte mycket medan han sitter där. En del ”pust”, ”suck”, ”stön” och ”vad fan har du gjort med din dator syrran!!!!” brukar dock komma genom hans läppar… Som sagt, datorer hatar mig… 🙁

 

På fredag är det midsommar. Vi firar nere i Skåne hos bror. Packar väskan nu och rullar ner i morgon eftermiddag. Lämnar min dator hemma, jag vill inte förstöra hans midsommar.

Får se om det blir nåt bloggeri i Skåne, annars hörs vi på söndag.

Många kramar och en önskan om att ni alla får en underbar midsommar! Har ni barn? Snälla, ta det lugnt med alkoholen.

Kram /A

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *