Ost

Jag och tjejerna hade en hamster. Han hette Keso och blev 2 och ett halvt jordsnurr. På slutet så var han så sjuk, hela bakdelen var förlamad, så vi fick ta bort honom. Tror att jag var mer ledsen än barnen, han var mitt sällskap under sena kvällar när tjejerna sov och jag ensam satt i soffan och glodde på nån dålig serie på dumburken.

Efter att några månader hade gått började frågan tas upp om vi inte skulle skaffa oss en ny liten vän. Efter en tids diskuterande fram och tillbaka så beslöt vi oss för att självklart ta till oss en ny hamster som vi kunde överösa med kärlek. Det var så ”Ost” kom till oss. <3

Precis som med Keso så var Ost jätterolig i ett par dagar men sen hade tjejerna tröttnat. Och precis som med Keso så blev nu Ost min tröst under sena kvällar när barnen sover och gubben är bortrest. Kan inte hjälpa att jag känner en så stark kärlek till dessa små finurliga djur. Om det är deras pepparkornsögon, den lilla svansstumpen eller den fluffiga pälsen som gör det, vet jag faktiskt inte, jag vet bara att kärlek, det känner jag.

Nu har vi upptäckt att Ost har en väldigt rolig personlighet. Han är inte riktigt som andra hamstrar (jag kan säga det med säkerhet, jag har haft en del i mitt liv). Vi upptäckte det först genom att han åt något fruktansvärt mycket! När vi hällde upp mat i skålen så tog det bara ett par timmar tills den var slut, kvar på botten låg bara de äckliga pelletsen som jag inte fattar varför tillverkarna envisas med att ha i. Det finns ingen hamster som gillar pellets! Så, maten tar ofta slut och idag var det åter dags för ett besök i djuraffären.

Väl hemma igen så såg jag att det var dags för en städning av Osts bur. Lyfter på huset som han sover i under dagarna och helt plötsligt fick jag svar på alla mina frågor och funderingar. För när jag lyfter på huset så upptäcker jag att kvar under det står en trekantsformad stapel av hamstermat! Exakt formad efter husets inneväggar. Självklart vet jag att en hamster ”hamstrar” men detta var verkligen något helt sjukt! Andra hamstrar tar in en del mat, äter upp den och hämtar ny, men inte vår Ost. Fattar inte ens att han lyckats klämma in sin lilla fluffiga hamsterkropp genom all denna mat. Knäpp hamster är bara förnamnet…

Så nu får vi se till att lyfta på huset då och då mellan städningarna och ta bort hans förråd av insamlad mat. Till slut upptäcker han kanske att det går att låta maten ligga kvar i skålen en stund. Ingen kommer att sno den. 🙂10014678_10152065413752800_149404647_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *