Semester

Ibland lyser verkligen lyckans stjärna på mig och min familj. Min bror och hans familj bokade, tillsammans med en annan familj, en resa till Strömstad, en vecka på Daftö Camping med piratland och annat skoj för barnen. En vecka innan avresa fick den andra familjen förhinder och kunde inte följa med. Inget avbokningsskydd fanns så boende i stuga och entré för två vuxna och två barn var betalt och skulle inte utnyttjas. Min brors sambo ringde då till mig och frågade om vi hade möjlighet att följa med. Den enda kostnaden skulle bli resa och mat. En sådan chans tackar man inte nej till och sagt och gjort, nu är vi på plats.

Vi kom fram igår kväll efter att ha sträckkört från Västerås, en resa på drygt 40 mil. Det blev lite mat, krabbfiske, kortspel och sedan välbehövlig sömn. Idag har vi ägnat en heldag på piratlandet. Önskar verkligen att alla barn någon gång får uppleva det! Otroligt professionell personal, utklädda till pirater, som får både små och stora barn att skratta högt och mycket. En del karuseller och Flum Rider, eller som i folkmun kallas för ”stocken”. Även mycket vattenlek som slutade i dyblöta barn 🙂

Nu har vi tänt den obligatoriska campinggrillen. Kapten Krok (aka min bror) och Kapten Haddock (aka min kärlek, N) sköter grillningen och slåss med otroligt stora sjöfåglar som har stulit iaf en hel fläskfilé hittills. Får se om det blir någon mat kvar till oss andra hungriga landkrabbor.

I morgon får vi se vad vi tar oss för. Ett piratvattenland finns att besöka, en äventyrsgolfbana och även de härliga Kosteröarna måste ju få ett besök innan vi reser hem igen.

Må gott! /A

Ps: Jag har inte fått betalt av Daftö Camping för detta inlägg 😉

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *