Sommar, sol och snor

Idag kom tydligen sommaren! Klockan är över 20:00 och vi har fortfarande 30 grader varmt i vår lilla by. Härligt!

Så, vi började dagen precis som de flesta andra svenskar som var lediga idag. Packade strandväskan och drog ut för sol och bad. Det kändes som en alldeles underbar idé och det var det väl också, tills min allergi ville annorlunda… Hade jag haft en kontrollant med mig från Guiness Rekordbok så hade jag garanterat varit med i nästa års upplaga! Under kategorin: ”Flest nysningar på en dag”. Eventuellt hade ni även kunnat hitta mig under: ”Mest snor en näsjävel producerat under ett dygn”. Jag stod ut i ett par timmar iaf, fast när jag upptäckte att ”tråkiga veckan” kom på besök och det inte fanns en tampongjäkel att få tag i och när jag dessutom fick in en sticka i foten så hela fotsulan svällde upp, då kände jag att nu, nu är faktiskt mitt tålamod slut… Stuvade in unge, gubbe, brassestolar och halväten matsäck, tokkörde hem till en underbar svalkande dusch och hoppades på att alla elaka pollen skulle ge upp nu. Men nej… Sitter här, fem timmar senare, med både kestine, nasonex, livostine och bricanyl i kroppen och undrar: Varför jag? Jag hatar allt som har med kyla att göra, kan jag inte bara få njuta av sommaren? Måste ha varit en ond människa även i mitt förra liv…

Tröstar mig nu med litens Gott & Blandat-påse och varvar med lite marabou choklad, allt för att hålla pms-humöret någorlunda i schack. Tycker synd om N som måste stå ut med mig just nu..

Med hopp om en bättre morgondag /kram A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *