Bada med hund?

En underbar vecka går mot sitt slut. Den började i Daftö utanför Strömstad och avslutades på Lögastrand i Västerås. 🙂

Vi har verkligen haft det jättemysigt. Sol, bad, glass, krabb-och manetfiske, pirater, umgänge med familj och bara slappartid. Kunde kanske ha varit lite bättre väder i början av veckan men med tanke på helgens sol och temperaturer runt 30 grader så ska vi verkligen inte klaga!

Saknar mitt arbete dock.. Blir så ledsen varje gång jag ser en blå/vit VL-buss susa förbi. Och vetskapen om att jag förmodligen aldrig kommer att kunna köra dessa underbara fordon igen gör ont! Ja jag vet att det inte alltid har varit tipp-topp på jobbet, men säg ett arbete som alltid är 100% kanon? Jag saknar mitt iaf och alla goa arbetskollegor. 🙁 Den enda tröst jag har just nu är att det är sommar. Det är fasiken så mycket roligare att vara sjukskriven under sommarhalvåret än under vintern. Möjligheterna till aktiviteter är så mycket bättre! Väntar nu på läkarens dom, att köra eller inte köra, det är frågan… ?

Vi var som sagt på Lögastrand en sväng idag. Vi började med en golfvända på Djäkneberget, åkte sen ner till kajen för att fira förlusten mot N med en glass. Sen blev N tvungen att bege sig in till kontoret någon timme för veckans arbete (somliga jobbar inte lika hårt och mycket som oss vanliga dödliga) och då passade jag på att ta med mig tjejerna till Lögastrand en sväng så att liten kunde få bada. Vi fick sällskap av bästa polaren och hennes familj så det var riktigt trevligt! Men… En sak som både jag och polaren störde oss på var alla dessa hundar! Vi såg säkert en tio stycken som hade tagit med sig husse/matte ner till stranden. En del låg fint uppe på gräsplan men vissa andra tog sig ett dopp med husse/mattes tillåtelse. Jag var på väg ett par gånger att säga till dessa hundar som tagit sig oväntade friheter att Lögastrand är inget hundbad! Men då jag var osäker på min sak, det var ju faktiskt en hel del hundar där, så valde jag att vara tyst tills jag tagit reda på vilka regler som faktiskt gäller. Väl hemma igen så hittade jag den information jag behövde på Västerås Stads hemsida, och mycket riktigt, inga hundar får vistas på Lögastrand. Då både jag, liten och kompisens döttrar är allergiska så tycker jag att man som hundägare ska respektera detta och se till att bada sina hundar på de hundbad som kommunen faktiskt har hänvisat hundarna till. Det finns även en hel del barn (och säkerligen vuxna också) som är hundrädda och de ska inte behöva flytta på sig pga hundägares okunskaper eller helt enkelt ”det skiter väl jag i”-mentalitet.

I länken nedan kan ni se vad Västerås Stad säger om hundbad:

http://www.vasteras.se/kulturfritid/bad/Sidor/hundbad.aspx

Slutgnällt för idag. Må gott! /A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *