Svek…

Ibland blir livet inte som man tänkt sig. En smäll i solar plexus kan göra förbannat ont och det kan vara svårt att resa sig från den igen. Detta var precis det som hände mig igår. En människa som jag litade på, trodde på, älskade och ville ha i min närhet, svek mig så fruktansvärt hårt. Ett förtroende som redan var naggat i kanten dog totalt, för ganska exakt 36 timmar sedan…

Kan man någonsin lita på en människa igen som sårar en så djupt? Jag vet verkligen inte, jag har inte alla svaren… Men om människan ifråga är uppriktigt ångerfull? Jag vill tro, tro att i grund och botten var det aldrig för att såra, att hen tyckte att sanningen just där och då var för svår att ta tag i… Och nu, när sanningen uppdagas, att hen känner en viss lättnad, lögnen hen burit på i månader är äntligen avslöjad, nu kanske livet blir lättare? Ja jag kanske är självdestruktiv, som ger denna människa ännu en chans, men samtidigt är hen bara en människa! Människor gör fel, dagligen. Om skammen finns, om ångern finns och det uppriktiga i ordet ”förlåt” känns i benmärgen, vem är jag då att döma? En gång får du fela för mig, två gånger… då är det en vana och du är inte vatten värd…

Jag väljer att förlåta och gå vidare. Rätt eller fel? Ja det vet jag inte idag. Följ min blogg så får ni i framtiden se om jag idag, den 17:e juli, valde fel väg…

Kärleken måste alltid få segra /A

En kommentar till “Svek…”

  1. Magkänslan är den bästa känslan att följa i längen. Säger magen att du gjorde rätt så gjorde du helt klart det. Tänk på att tänka på dig själv och skydda ditt hjärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *