Höns och hönshjärnor till föräldrar….

Är så trött på människor som fortsätter att använda sina barn som verktyg när det inte går i deras väg! Som jag sa tidigare: Må tusentals loppor och löss invadera dom!!!

Nog om det… Läste på en del om värphöns idag då N tydligen tycker att det är en kanonidé att starta en hönsfarm 😉 Visste ni att 90-95% av alla värphöns som inte producerar ägg längre (efter ca 18 mån ålder) avlivas och förbränns? En del av detta kan användas till biogas fast endast om köttet steriliseras först (?). Trots att hönsköttet är fullt ätbart och både mer smakrikt och nyttigare än kyckling… Anledningen är att höns inte efterfrågas längre av den vanlige konsumenten. Jag minns när jag var liten. Vi åt ofta kokt höns med currysås, men efter den här nya informationen så kom jag på att det var säkert minst 20 år sedan jag gjorde det senast. Ungefär samtidigt som affärerna slutade att sälja hönskött. Varför har det blivit så här? Förstår att det kanske var exklusivt med kyckling då det köttet var dyrare, men varför valde konsumenten helt bort höns? Jag tycker att det här är ett fruktansvärt slöseri med ett helt perfekt livsmedel som iaf jag gärna skulle kunna introducera i vår familjs kost igen.

Börjar min resa med att återinföra höns på den svenska familjens middagsbord i morgon genom att gå ner till min lokala butik och fråga efter hönskött! 🙂 Följ gärna mitt exempel.

Kram på er /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *