Mini-semester och argsinta getingar

Vaknade i morse efter en natt full av naturens alla ljud. Jag och hjärtat tältade nämligen på en strand i närheten av en skog i Östergötland. Det har varit kossor som råmat, får som bräkt, gäddor som plaskat i vassen, ugglor som hoat, myggor som inat, flugor som surrat, fiskmåsar som skränat och ankor som kvackat… (kan också ha varit änder, inte så noga…) Det värsta ljuden har dock kommit från åsnan bredvid mig. Ingen kan snarka som honom 😉

Men utsikten som mötte mig när jag stack ut näsan ur tältet i morse var obetalbar!!! Sjukt vackert att mötas av en spegelblank sjö och en underbar soluppgång 🙂 Vi packade ihop tältet och bar campingbord/stolar och tältet till bilen och fortsatte morgonen med att välkomna morgonpigga, strandsugna människor till vår nattliga sovplats. Käkade lite mackor och insöp förmiddagens solstrålar innan det var dags att bege sig till hotellet där vi har ett rum i natt. Checkade in och begav oss sedan till Vadstena där vi hittade ett underbart bad vid Vätterns strand. Underbart klart vatten, Mälaren släng dig i väggen! Långgrunt var det också och helt okej temperatur att bada i.

Men säg den lycka som varar för alltid. Vid 18-tiden fick jag ett oväntat besök av en geting som tyckte att det var helt okej att sticka in sin gadd på baksidan av mitt lår. Då jag har diverse allergier (typ mot allt) så steg ju paniken från 1 till 190000 på cirka 1,2 sekunder. Vi packade ihop och begav oss in mot Linköping där det finns sjukvård utifall det hade blivit nödvändigt. Sitter nu på hotellrummet, delar på en pizza och konstaterar att någon akutmottagning behöver nog inte uppsökas ikväll. Bara fruktansvärt rött och svullet men helt klart hanterbart.

I morgon blir det kontraktsskrivning på lägenheten (ÄNTLIGEN!!!!) och sen fortsätter vi vår minisemester ner till södra Sverige. Ska bli otroligt skönt att få bara vara i några dagar efter all kalabalik som varit den senaste veckan.

Må gott alla underbara! Kram /A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *