GMO

GMO, genetiskt modifierade organismer. Otäckt, skrämmande, farligt… Hur kan något som genmanipulerats  vara säkert för dig och dina barn? Tja, sanningen att säga så är praktiskt taget all mat du handlar i affären, Ekologiskt, Svanenmärkt eller Kravmärkt, i dagsläget GMO. Grönsaker, fisk, kött, bröd, spannmål… Så har det varit de senaste tusen åren, om inte längre? Människan har alltid strävat efter att få fram större skördar, bättre avkastning, större frukter, mindre kärnor, matigare boskap osv osv… Men nu, helt plötsligt, går ett globalt larm över vår jord: GMO är livsfarligt! Folk föds utan armar och ben, GMO orsakar cancer! Den enda skillnaden idag, mot tidigare innan vetenskapen kunde hjälpa till,  är att det görs i säkra laboratorium, under stenhård kontroll.

Självklart går också utvecklingen snabbare nu när kunskapen finns, och det är detta som jag tror, skrämmer människor. Precis som allt annat i samhället: Det här är främmande, jag förstår det inte, det måste vara farligt! Ett alternativ är att faktiskt ta sig tid, en förmiddag eller så, googla runt lite, kolla fakta och för tusan; KÄLLGRANSKA! Innan du slänger ut länk efter länk på det sociala mediet som du för tillfället hänger på.

Jag tror, att GMO en dag kanske inte kan stoppa, men iaf minska världsvälten. Är det inte något  att sträva efter? Ist för att sparka bakut, protestera och länka till sidor på nätet som du inte har kunskap om, men din bästa vän postade det, då måste det vara sant….

Den här killen förklarar GMO på ett roligt, lättsamt sätt. Kan inte jag övertyga dig så ta en snabb titt på det här klippet. 🙂

www.iflscience.com/health-and-medicine/neil-degrasse-tyson-annihilates-anti-gmo-argument

Tack för mig. /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *