Camping och "egentid"

Nu är vi iväg igen. Camping har blivit mitt nya andningshål. En natt på hotell? Visst, men det blir ALDRIG samma sak som en härlig natt i ett tält vid en sjö. Slåss med mygg och broms, höra vågorna mot strandkanten, grilla en köttbit framåt kvällen, käka den tillsammans med en äcklig, billig potatissallad på plastburk från byns lokala ICA, ligga och frysa i tältet och söka kroppsvärmen från sin älskling. Kan det bli bättre än så? Nästa år investerar vi i en husvagn. Knappast en ny, (hatar lyx och flärd, camping är ändå camping) nej en gammal skruttig sak som sett sina bästa dagar för en si så där 25 år sedan. Huvudsaken är att den håller ihop, håller tätt och gärna, att den går igenom besiktningen 🙂

Funderar mycket på det här med ”egentid”. Hör det i tid och otid från vänner och bekanta, ”ikväll blir jag barnledig, gud vad skönt med egentid!”. Fattar inte grejen… I samma stund som du valde att skaffa barn så blev det bestämt att din ”egentid” innebär att du kanske får gå på toaletten ifred, tiden det tar för dig att ta dig till och från jobbet, när barnen har gått och lagt sig och du kanske hinner med att läsa ett par sidor i nya romanen du köpt innan ögonen slår igen efter en tung dag. Varför kan folk inte bara inse det? Barn är ett heltidsjobb! Du HAR ingen ”egentid” när du väl har tagit det beslutet att bli förälder. Nästa gång du eventuellt kan få använda det ordet är när barnen är utflugna, om ens då. Antar att de iaf kommer att uppta majoriteten av din vakna tid. Finns det ens ett ord i SAOL som heter ”egentid”?

Ja ja. Nu ska jag och N njuta av vår ”egentid” på en camping någonstans i Sverige. Den gemensamma grillen är tänd och i helgen bjuder de upp till kräftskiva! Ska faktiskt testa att äta ett par stycken. Räkor funkar inte, men en och annan kräfta borde allergin kunna ha överseende med 😉

Ha en bra kväll alla /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *