Hektisk fredag

Idag har det varit full rulle hela dagen. Vi köpte en ny bil häromdagen och de tidigare ägarna upplyste oss om att batteriet kanske behöver bytas, det strular ibland vid start. Ja visst, inga problem tänkte vi och överlyckliga över att äntligen ha en pålitlig bil (Volvo V70) med en dragkrok (ett måste inför framtida husvagnsköp) så rullade vi så sakteliga hemåt. Ett par timmar senare ringer mellan och vill bli hämtad vid busshållplatsen. Absolut! Kommer direkt! Och tar med mig Volvo-nyckeln. Vrider om tändningslåset och bara ett tråkigt ”jag-vägrar-starta-innan-du-har-bytt-batteri-på-mig”-ljud hörs… Prutt också… Ja ja. Mellan blev hämtad med Saaben och idag har vi alltså ägnat dagen åt batteri-inköp och stressat runt med liten.

Hämtat liten på skolan, hämtat tavlor som N hittat på ”köp, byt, sälj”, lämnat liten på pianolektion, väntat utanför, åkt till Maxi och handlat fredagsmys, skjutsat liten till kalas på Leo´s lekland, väntat (i form av slö-fönstershopping) på liten och slutligen, äntligen, hemåt… Nu står potatisgratängen i ugnen, köttet väntar i sin marinad och rosén, yes ni gissade rätt, ligger på kylning. Ser fram emot en underbar fredagskväll med lilla familjen. Hoppas att mellan kommer hem och umgås också.

Något som grusar vår lycka är dock att se smärtan i N´s ögon. Han har, efter drygt två månader, fortfarande inte fått träffa sina pojkar. Det märks att saknaden är stor och vi hoppas, tillsammans, att situationen kommer att lösa sig snart. Herregud! Vi bor i Sverige! År 2014!!!

Kram på er alla fredagsfirare /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *