Anders Eklund

Anders Eklund är en hemsk människa i mina ögon. Han har kidnappat, våldtagit och mördat iaf två personer som vi vet om, den ena bara en liten flicka på 11 år. I Sverige har vi ett väl fungerande rättssystem. En person misstänks för brott, bevis samlas in mot personen och personen ifråga har rätt till en rättegång där hen får säga sitt och även har rätten att anlita en försvarsadvokat. Efter att åklagare, advokat och den misstänkte har fått säga sitt så avgörs det sedan, med hjälp av bevis, om personen ifråga har begått det brott hen är misstänkt för. Döms hen till straff så finns det en finurlig liten bok kallad ”Svea Rikes Lag”, där medborgarvalda politiker tillsammans har kommit fram till vilket straff den skyldige ska tilldelas. Tilläggas bör, att dödsstraffet (i fredstid) i Sverige, avskaffades redan 1921. Som maxstraff så kan du få tillbringa resten av ditt liv i ett fängelse. Detta straff blev utdelat till Anders Eklund den 6:e oktober 2008 och han sitter i dagsläget inlåst bakom lås och bom. (Vilket jag är otroligt tacksam för…)

Alldeles nyligen blev Eklund brutalt misshandlad på anstalten där han avtjänar sitt straff. Misshandeln utfördes av andra dömda sexualbrottslingar som delar anstalt med Eklund. Något som förbryllar mig är människors reaktioner efter denna misshandel. ”Rätt åt honom” ”Varför slog de inte ihjäl honom?” ”Karma när det är som bäst” Osv osv… Det som förbryllar mig är flera saker:

1: De som utförde misshandel är också sexualbrottslingar, vissa har till och med blod på sina händer. Varför är dessa personer berättigade till att misshandla en person som avtjänar ett liknande straff som de själva gör?

2: Hur kan lekmän, som jag antar att de flesta som kommenterat händelsen faktiskt är, anse att de står högre än våra lagar som vi tillsammans har stiftat genom att gå till val vart fjärde år? (Jag vet att det var vart tredje tidigare…)

3: Om vi nu tog bort dödsstraffet 1921, varför anser vissa av oss att vissa människor ändå är värda att dö för sina handlingar?

Jag försvarar inte A. Eklund och det han har gjort, tvärtom, jag tycker att han är en förbannat äcklig människa som förtjänar att hållas inspärrad så att han inte kan skada några fler människor, men om han är dömd till ett straff och nu avtjänar det, varför ska samhället fortsätta att döma honom? Jag känner bara: Är du inte nöjd med våra lagar som vi stiftat tillsammans, gör något åt saken! Engagera dig politiskt och se till att få en ändring i lagboken. Fram till dess, behåll gärna dina åsikter för dig själv.

 

En sista sak som jag bara måste få ur mig innan jag avslutar för kvällen: Du ”Eva” som kommenterat mitt inlägg så fint, din IP-adress fanns med i din kommentar och vet du vad? Den är nästan, eller vänta, den ÄR identisk med en annan persons IP-adress som skrev otrevliga kommentarer till mig tidigare. Lustigt va?

Ha en bra kväll alla goa! Själv väntar jag på att min lilla målare ska komma och lägga sig. Kram på er! /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *