Trattisar och fåntrattar

Vi åt fläskfilé igår kväll, med trattkantarellsås. Hur gott är inte det? Därför fick jag en otrolig lust att gå ut i skogen idag och tömma den totalt på dess guld! Då jag har lika bra lokalsinne som jag har minne, med andra ord inget alls, så tog jag med mig N som ofta skryter om hur otroligt bra lokalsinne han har. Efter två timmar och nästan fem liter svamp så visade det sig att N hade om möjligt ännu sämre lokalsinne än mig. Vi var vilse… Ja ja. Inget som inte en mobiltelefon inte kan råda bot på. Google Maps äger! Och i framtiden tar vi alltid med oss telefonen ut i skogen.

Blir en tur ut i morgon också. Då tar vi med oss förstärkning i form av liten och en av mina bästa vänner, T. Mycket trattisar ska det bli så vi inte står där i mars/april utan svamp. Nej här ska bunkras!

En annan sak som jag stör mig nå fruktansvärt på är denna Pippi-debatt som har blossat upp överallt. SVT har (äntligen) bestämt sig för att censurera ordet N-kung i filmerna om Pippi Långstrump. Något som Astrid redan hade påbörjat i början på 80-talet. Astrid var en förståndig kvinna och när hon märkte att ordet gjorde människor ledsna så ändrade hon helt sonika på sitt ursprungliga manus till ”kung över kurridutterna”. Hon uttalade sig även om att hon aldrig hade skrivit N-ordet om böckerna var skrivna på 80-talet. Hon, förstod, såsom många med henne, att språket förändras hela tiden. Gamla ord försvinner, nya ord kommer in. Nu huserar den ena efter den andra gruppen på bla FB om att ”Rör inte vår Astrid” osv. Jag kan garantera er, att hade hon sett dessa grupper så hade hon, om inte spottat på dom, så iaf tagit ett ordentligt avstånd ifrån dom. Rasism är något av ondo och det måste bekämpas, varje dag, varje timme, varje minut… Vi kan inte låta rasisterna ta över vårat land. Vi kan inte låta ditt och mitt älskade land förvandlas till ett nytt Nazi-Tyskland! För det, mina vänner, hade Astrid aldrig velat!

Kram på er /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *