Svamp och drömmar om nästa liv

2014-10-05 21.07.50

Dagens skörd av skogens guld! I den här takten har vi nog snart så att vi kan stå på marknader och sälja  🙂

Något jag reagerade på i skogen idag var: varför måste spindlarna dra sina förbannade trådar precis i ansiktshöjd? Är de medvetna om sitt tilltag och gör detta bara för att hämnas på mänsklighetens intrång i deras revir? Jag är nästan 100 på att det är så. Jag hade gjort så om jag var spindel iaf. Hade vi varit på jakt efter spindeltråd idag så hade vi kommit hem med ett betydligt bättre resultat än vad svamparna gav oss.

På tal om svamp. Om jag i mitt nästa liv (ja jag vet att jag är ateist men jag kan väl få leka lite med tanken iaf?) blir en svamp, då ska jag se till att bli en dödligt giftig en. Dels för att jag isf skulle få vara ifred, men också för att om någon dum stackare trots allt skulle plocka mig och steka mig i smör och lägga mig på en smörgås, då skulle jag dö lycklig i vetskapen om att jag tog min bödel med mig i fallet. Och i livet efter det skulle jag nog vilja bli en tam innekatt… *drömmer mig bort till ett liv bestående av kel, gos (på mina villkor), mat, sömn och någon som städar efter mig när jag varit på toaletten*

Morgondagen ser vi inte fram emot. Mellan ska på rättegång (som vittne, mina barn är änglar 😉 ) och hon är väldigt nervös. Vem sjutton skulle inte vara det? Och N har ett mindre roligt möte i sin förra hemstad. Lider med dom båda men livet är inte alltid rättvist… Måste skämma bort dom båda med nybakad äppelpaj när de kommer hem.

Nu är det sovdags. Både rygg, handleder och tå (som jag stukade i skogen) skriker efter sängen. Vem är jag att neka dom det?

Sov gott /A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *