Pass, pesetas, piral och piletter

”Pass, pesetas, piral och piletter…”

Kim Anderzon har gått bort och det är så jag minns henne. Som en underbar skådis i filmer som ”Sällskapsresan” och ”Göta kanal”. Hon var helt enkelt grym och en stor förebild för mig och säkert många fler i min generation. Just ”Sällskapsresan” har jag alltid förknippat med Kim, med scener och repliker som för alltid etsat sig fast inom mig. ”Det blev inget, inte på din heller, *pling*” bara för att nämna en 🙂 . Sveriges film- och teaterscener har verkligen en stor anledning att sörja just nu.

Annars så knallar det på här hemma. Har ett musikaliskt underbarn har jag precis fått erfara. Liten spelar låt efter låt på sin keyboard, helt utan noter. Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran, den musikaliska genen har hon fått från sin fars sida. Hur som helst så blir jag, som mamma, otroligt stolt och tankar om litens framtid börjar gro i mammas hjärna. 🙂 Kunde Beethoven och Mozart så kan nog fan min lilla också 😉

På tal om liten så fick hon med sig en kompis hem ikväll och vårt fredagsmys som jag längtat efter så mycket blev som bortblåst. Visserligen så bastade hon, men jag var inte välkommen. Hon och hennes kompis intog bastun och jag fick, som vanligt, leka betjänt och serva de små kungligheterna 🙂 Konstigt nog så bekommer det mig inte så mycket. Älskar att höra tjejernas skratt och alla deras tankar och funderingar. Det är mycket som rör sig i de smås hjärnor. Kvällen avslutades med ett par glas rosé (som vanligt) och ihopskruvande av litens nya garderob som goa P och hans tjej var så vänliga att skänka till oss. Måste säga att mitt liv börjar likna ett vanligt Svensson-liv, precis tvärtemot vad jag någonsin velat ha, men herregud vad jag trivs! 🙂

PoK /A

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *