Varför? :(

Pappa ringde, ville ha skjuts hem från jobbet eftersom att lillebror har lånat hans bil. Självklart ställer jag upp, för hur många ggr har inte han skjutsat hem mig på fyllan genom åren 🙂

N frågar om han ska följa med, det har ju trots allt snöat och vi har ju bara sommardäck på. Nej, säger jag, det är bättre om du stannar hemma med liten. Hon behöver komma i säng.

Rullar iväg till pappas garage, han kommer på ett par minuter. Frågar om han behöver handla något, jag behöver ändå köpa tösalt till trappan, men nej han har allt han behöver hemma. Bestämmer mig då för att handla efter att jag skjutsat hem pappa…

Efter att ha släppt av honom så rullar jag vidare mot affären. Kommer till en korsning där jag ser en man som vill gå över. Saktar ner och rullar fram för att släppa över honom. När han passerat så rullar jag vidare och just när jag ska svänga vänster så börjar mardrömmen. En spottloska på höger framruta. Stannar till, vevar ner och frågar vad han håller på med. Får till svar: ”Jävla hora!!!” ”Du ville köra över mig” ”Du har fan inget körkort”!!!! Försöker förklara för mannen att han redan hade passerat när jag rullade över övergångsstället. Får en spark i höger framdörr till svar. Men det var inte nog. Han ger sig på höger backspegel också. Två slag måttar han mot den så spegeln till sist står helt parallellt med bilen. Pratar med mannen. Försöker att få honom att förstå att vi borde kontakta polisen så att de får reda ut situationen. Svänger av mot en sidogata, kör upp på trottoaren och stänger av bilen. Tar fram min mobil och slår in numret: 112…. Ser i vänster backspegel att mannen närmar sig bilen. Väl framme så sliter han upp förardörren och skriker på mig. ”Vad gör du din jävla hora???” ”Ringer du polisen?” Förklarar lugnt för mannen att ja det gör jag, som vi hade kommit överens om. Hinner aldrig uppfatta det som händer sedan. Han lyfter sitt högerben och sparkar mig, hårt, ett par gånger på mitt vänstra lår… Under dessa sekunder så far tusentals tankar genom mitt huvud. ”Har han en kniv?” ”Har han en pistol?” ”Är det slut nu?” ”Vad händer med mina barn?” osv osv… Sitter kvar, helt paralyserad, försöker inte ducka, försöker inte försvara mig… Efter sparkarna så vänder mannen om och korsar än en gång gatan och försvinner bland bostadshusen…..

Efter vad som känns som en evighet så dyker polisen upp, och N, och min lillebror… Ett taffligt förhör hålls på plats och jag får beröm för min detaljerade beskrivning av mannen. N sätter sig vid ratten och vi kör hem. Går in i duschen och ber N att slänga byxorna jag hade på mig. De är skitiga. HANS fotavtryck har smutsat ner dom. Nu har det gått några timmar och jag förstår fortfarande inte. Vad gjorde jag för fel? Varför var han tvungen att sparka mig? Jag var lugn och saklig under hela händelsen.. Vad har jag gjort för att förarga denna mannen?

Går till sängs nu och tar frågorna med mig.

Sov gott alla goa. Kram A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *