Saknar mina skor…. :(

Såg en annons på en sådan här ”köp/byt/sälj-sida häromdagen. Det var en helt sjuk uppenbarelse! Mörkbruna, högklackade skor, med mysigt ”fluff” som man liksom vek ner över kanten. Och det bästa av allt: det var min storlek!!! Självklart la jag ett bud, som genast en annan människa budade över. Jag fortsatte med ett nytt bud men när även det budet blev överkört så tänkte jag att, nej jag har fasiken inte råd, det får finnas gränser för vad jag kan lägga pengar på när jag är sjukskriven, så jag la mig. Precis när jag hade gett upp tanken på de otroligt tilltalande vinterskorna så ser jag att min svägerska kommer in och lägger sig i budgivningen! Snabbt som sjutton kommenterar jag i tråden: ”M, ge fan i mina skor!!!” Fick inget svar och lämnade budgivningen åt sitt öde.

Ett par dagar senare får jag ett mms på min telefon. Det är min kära svägerska som har skickat en bild där hon står och håller i MINA skor! ”Jag vann” var det enda som stod i meddelandet. Mitt svar kom omedelbart: ”Biatch!!! Men grattis då, jag kanske kan få låna dom någon dag?” ”Vi kan ha delad vårdnad” skriver hon och jag fortsätter med att fråga hur vi ska göra med underhållet. Vill hon att jag ska betala direkt till henne eller ska vi dra in Försäkringskassan? Antar att hon behåller skobidraget och att jag möjligtvis får träffa skorna typ en gång om året, OM jag dansar efter hennes pipa vill säga…

Ja ni förstår själva vart jag vill komma med detta. Det här är, tyvärr, verkligheten för många pappor (och mammor) i dagens Sverige. Visst, det kan verka löjligt att jämföra ett par skor med barn, men samtidigt: Låter vår (inte så allvarliga) konversation ang ett par skor löjligt, så sätt er in i hur det faktiskt låter när det är levande varelser inblandade, dvs våra barn…

Jag förstår inte hur boendeföräldern kommer undan med sitt egoistiska beteende gång på gång på gång… Även när det finns domar på att umgängesföräldern faktiskt SKA få träffa sina barn exempelvis varannan helg, så kan boendeföräldern neka umgänge och komma undan med det,  straffritt! Önskar verkligen att vi kan få till en lagändring ang detta gigantiska problem. Ett förslag som jag har är att underhållet vägras boendeföräldern så länge hen gör allt i sin makt för att försvåra umgänge med umgängesföräldern. (Detta gäller såklart inte om missbruksproblem, misshandel eller dylikt har kunnat påvisas i umgängesboendet)

Fram tills dess så vill jag uppmana alla umgängesföräldrar att se till, att i en dom, få inskrivet att om boendeföräldern nekar barnen umgänge med dig så ska hen beläggas med vite. Då lovar jag dig att du genast blir en jättebra förälder (i boendeförälderns ögon) som barnen verkligen borde se till att träffa oftare…

Nu ska jag ringa familjerätten och försöka få till ett samtal med min svägerska. Vi måste verkligen se till att komma överens om regelbundna tider då jag ska få träffa mina skor…

Kram /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *