Sverige -en demokrati

Svenskarnas Parti får tillåtelse från polismyndigheten att genomföra en fredlig demonstration i Jönköping. Vägen de ska marschera på stakas ut och polisen finns på plats för att se till att allt går lugnt tillväga, precis som de alltid gör vid demonstrationer.

Helt plötsligt får fem personer för sig att blockera SP:s framfart genom att sätta sig mitt i vägen, i ring, hållandes händer och börja sjunga psalmer. Poliserna på platsen ber dessa människor att flytta på sig vilket de inte gör. Polisen får bokstavligt talat lyfta bort dessa personer och en anmälan om ”ohörsamhet mot polisman” upprättas. Denna anmälan leder till rättegång och de brottsmisstänkta döms för brottet, MEN får inget straff??? Anledningen? De protesterade mot något som går emot allt vad ett demokratiskt samhälle står för…

 

Idag tände någon/några personer eld på en moské i Eskilstuna. Jag kan omöjligt säga vem/vilka de var men jag antar att det är ”patrioter”, ”nazister” eller bara någon mupp som vill ”bevara Sverige svenskt”. ( Utredningen får utvisa huruvida jag har rätt i mina antaganden.) Flera personer fick föras till sjukhus och i skrivandets stund så är iaf en person allvarligt skadad.

Vad jag vill säga med detta inlägg är:

Sverige är en demokrati. VI har valt att leva i en demokrati. VI har valet att flytta ifrån vårt demokratiska Sverige om det inte passar oss. Men att bryta mot Sveriges demokratiska lagar är FEL!!! Det är fel att bryta mot lagen, trots att du tycker att du gör det för ”ett gott syfte” (hur domaren tänkte i just den första situationen har jag ingen aning om, hen måste ha varit full…). Det är FEL att bränna ner troende människors religiösa byggnader, vare sig det är en kyrka, moské, synagoga eller annat. Åter: du lever i ett demokratiskt samhälle med religionsfrihet, människor får ha vilken religion de vill och de har dessutom rätt att utöva den!

Det jag vill säga denna juldag 2014 är: Valet är ditt. Vill du inte leva i det demokratiska Sverige som våra förfäder har kämpat sig sig gula och blå för att bygga upp så har du ett val. Du kan flytta! Det finns gott om diktaturer runt om i världen som säkert tar emot dig med öppna armar, så länge DU anpassar dig efter det landets lagar, regler, religion och kultur.

Tack för mig /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *