ADIH

Den senaste tiden har jag funderat mycket över mitt liv och varför jag mår så dåligt. Det jag har kommit fram till är att jag inte hör hemma på den här planeten, eller iaf inte i det här samhället där majoriteten av folket lider av ADIH (Allmänt Dumma I Huvudet).

Vad grundar jag det påståendet i? Ja det är väl inte så svårt att lista ut men jag ska komma med några exempel så att ni lättare förstår vad jag menar. Här nedan följer en lista i punktform som på lättast sätt beskriver ADIH:

* På våren, närmare bestämt den 1:a april, börjar restaurangerna ställa upp sina uteserveringar. Överallt ploppar genast lattemammor och andra wannabe´s upp, sitter på första bästa servering, huttrandes under varma plädar närmast terrassvärmaren och läppjar på deras Chai Latte, Latte Macciato, Dubbla Espresso osv. Att det är -5 grader kallt och snöstorm ute gör absolut ingenting. Det är ju vår!

* När du besöker centrum för att du har ett ärende och dessutom bråttom, så kan du ge dig fan på att när du som bäst följer folkströmmen som ska ta dig fram till Handelsbanken innan stängning, då helt plötsligt så tvärstannar kärringen framför dig så du går in i henne. Anledningen? Ja hon stöter på en väninna som hon inte träffat på sååååååå länge, och att kliva åt sidan så att bakomvarande kan fortsätta sin färd framåt, nej det går minsann inte för sig. Just HON har ju alla rättigheter att stanna precis var hon vill för att diskutera sitt älskade barns första tand med en gammal vännina. Detta fenomen sker även på stans stormarknader, speciellt på fredagseftermiddagar vid löning…

* Barn. Dessa skrikande, ouppfostrade varelser, ses ofta tillsammans med andra lika högljudda kamrater, vad är det egentligen? Halvfärdiga vuxna, fast i ett nödvändigt ont stadie innan de blir produktiva, förhoppningsvis mindre högljudda, medborgare som faktiskt kan bidra med pengar till samhället istället för att bara kosta.

* I trafiken. Jag har betalat över 10000:- för mitt körkort (det var några år sedan så det var mycket pengar då). Och innan jag fick godkänt på mitt förarprov så lärde jag mig trafikregler. Jag kan högerregeln, jag vet vad en körriktningsvisare är och tom använder den! Jag har vett att stanna och släppa förbi människor vid övergångsställen och jag håller mig i innerfilen om jag prompt, av någon anledning, måste sitta och köra i 80 km/h på en motorväg där hastighetsbegränsningen är lagd till 100 km/h. Hur sjutton fick alla dessa ADIH-människor sina körkort???

* Ironi. Vissa människor besitter inte förmågan att se skillnad på ironi och allvar. Antar att den förmågan glömdes kvar i livmodern tillsammans med deras hjärnceller…

Och som sista exempel:

* Fördomar. ”Jag vet minsann en man från Irak som tvingar sin hustru att bära slöja och hans tonårsdotter får inte gå ut utan förkläde. Sådana är DOM, muslimerna…” Absolut. Anders Eklund är en 40+ svensk man. ALLA  svenska 40+män är pedofiler, våldtäktsmän och mördare. Sådana är DOM, de svenska männen…

Efter dessa dagars funderande så har jag insett att jag är en bugg. En bugg i dataprogrammet som vi kallar samhället, livet, planeten jorden… Jag hör inte hemma här. Inte idag, inte igår, och antagligen inte i morgon heller.

Tack för mig /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *