Norge

Gillar N:s nya jobb. Det ger mig möjlighet att få följa med på hans jobbresor runt om i Norden. Självklart kan jag inte alltid följa med, men just den här resan fanns det möjlighet för mig att göra det.

Vi lämnade liten till sin pappa igår kväll vid 18:30 och sen började resan mot vårt grannland Norge. Vi sträckkörde eftersom att vi var tvungna att checka in på hotellet innan midnatt, vilket vi lyckades med med en kvart tillgodo. 🙂 Resan gick dock inte helt smärtfritt… Har någon av er (mina 14 följare) levt med en envis, besserwisser till karl? Då kommer ni att känna igen er i det jag nu kommer att berätta. När vi startade från Sverige så lös motorlampan på firmabilen. Jag påpekade det för N men han viftade bort det och sa att bilen var kollad. Det var inget att bry sig om. När vi närmade oss Karlstad så hörde jag det otäcka ljudet av knackande ventiler och föreslog att det borde vara en bra idé att stanna till vid en mack och kolla alt fylla på oljan. Nej då, inga problem, bilen var kollad innan vi åkte. Inga fel på den…. Tre mil utanför Oslo så började jag få lite smått tinnitus av ventilernas ihärdiga knackande så jag tvingar karl-fan att stanna på en mack. Under mycket suck, pust och stön så gjorde han till slut det. Jag öppnar motorhuven, kollar oljestickan och upptäcker: Ingenting… Har aldrig sett en så torr oljesticka i hela mitt liv om jag ska vara ärlig. Vet ni vad en liter olja kostar i oljans hemland? 270 Nkr. Och då valde jag ändå den billigaste skiten som stället hade att erbjuda. Så mitt tips till er som lever med tjurskalliga besserwissrar: kolla oljan innan avfärd till Norge.

Resten av resan var faktiskt riktigt angenäm. Ingen röd lampa som bländade synfältet och inga tickande ventiler. 🙂

Idag har jag mest varit på hotellrummet då Norges väder visar sig från sin tjuriga sida. Väntar på att N ska jobba färdigt så att vi kan gå ut och spendera en månadslön på någon medelmåttig restaurang i närheten. Mysigt ska vi ha 🙂

Till slut vill jag dela med mig av några fina norska ord som jag har lärt mig under ett halvt dygn i Norge:

Kondom – Pikkeplast

Balsam – Kalufssoftener (65 Nkr!!!!!)

Stålmannen – Metallgutten

Tarzan – SkogsHarald

Bäver – Stubbegnagare

Olja – Arabmelk

Joggare – Flåsegutt

Lucia – Glitterstina

Kommer väl med en uppdatering på min norska ordbok i morgon. 🙂

Kram på er! /A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *