Äggsperiment

 

 

 

Dumma blogg. Får inte till bilderna i den ordning, storlek och plats som jag vill ha dom på. Får återigen be bror att hjälpa mig…

Hur som helst, här är resultaten på misslyckade och mindre misslyckade påskägg. De rosaspräckliga gjorde jag med hjälp av nagellack. Droppa några droppar nagellack i en skål med vatten och doppa de färdigkokta äggen i färgen. Kladdigt, svårt att få det bra men med några försök till så hade de kanske blivit finare.

De två silvriga har jag bara sprayat med silverfärg på sprayburk.

Sen till äggen längst ner. Mina favoriter och det sätt jag kommer att hålla mig till i framtiden 😉 Ta okokta ägg. Välj ut ett fint blad eller blomma. Fixera bladet på ägget med hjälp av en nylonstrumpa som du spänner över bladet. Jag höll fast strumpan med hjälp av påsklämmor. Lägg ner ”paketen” i en kastrull med vatten och lökskal. Ju mer skal desto mörkare färg. Jag valde gul lök som ger den bruna fina färgen. Röd lök ger, såklart, en rödare färg. 🙂 Koka äggen som vanligt och ta bort strumpa och blad. Klart! Lycka till med era påskägg.

IMG_6691 IMG_6692 IMG_6690IMG_6693

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *