Att bli med fisk

Idag har det varit riktigt varmt och skönt, den första riktiga vårdagen. Fick för mig att inviga solstolen så tog på mig shorts och linne och på vägen ut till altanen fångade jag upp boken ”Mormor hälsar och säger förlåt” av Fredrik Backman. Placerade mig i solstolen, vände ansiktet mot solen och bara njöt -i cirka fem minuter… Sen insåg jag att den vindpust som for över mina ben hade något viktigt att berätta; ”inte riktigt shortsväder än lilla du” Besviken och halvt muttrande tog jag med mig boken in i värmen igen, vem vill sitta i solen med långbyxor liksom? Är inte det själva grejen med sol? Att man ska få lite färg menar jag? Besviken la jag mig i sängen och slökollade på en film istället.

Resten av dagen har vi fokuserat på litens akvarium. Fyndade ett 200 liters för ett tag sedan och nu känner vi att det är klart för de nya boende att flytta in. Så vi har torkat ur det, fyllt det med vatten, köpt sand och lite extra slang som saknades till den sinnessjukt dyra yttre pumpen som följde med (delarna i pumpen måste vara gjorda av guld, ser ingen annan förklaring till det hutlösa priset…). Men några fiskar fick tyvärr inte följa med hem från djuraffären idag. Tydligen så måste akvariet stå och gå i minst en vecka innan man får placera fiskar i det, de kan må dåligt annars. Hur vet dom det? Hyr affären in fiskpsykologer som tar hutlösa priser för att få guppysarna att prata om sin barndom? Använder de speciella fisktermometrar för att kolla tempen på slöjstjärtarna? Vad har egentligen en slöjstjärt för normal kroppstemperatur? Och hur snyter man ett tigerbarbyngels näsa om hen har blivit förkyld? Ja ja, jag ville inte ställa till med någon större scen inne i djuraffären, jag hade trots allt liten med mig, så jag log förstående mot kvinnan bakom disken, la huvudet på sned och sa: ”Självklart så väntar vi en vecka med inköp av fisk” Tänkte lägga till; ”Vet fröken hur fiskarna gör ute i naturen? Om de simmar in i ett nytt område? Ringer de en pool- och pumpfirma en vecka innan för att säkerställa att vattnet är redo för det kommande fiskstimmet?” Men jag lät bli. Återigen, jag hade liten med mig…

Nu är iaf akvariet på plats men glöm att jag tänker vänta till på tisdag innan vi handlar fisk! På lördag åker vi till annan djuraffär och säger med ett stort leende: ”Självklart har vi låtit akvariet stå och gå, i nästan TVÅ veckor” Civil olydnad is da shit!

Kram /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *