”Varför börja med sig själv när man kan rädda världen”

Jag har ett problem.
Eller, jag har MÅNGA problem. Men just nu tänkte jag på ett specifikt problem som gör att jag hamnar i skiten gång, på gång, på gång… Det problemet stavas: J.A.G. B.R.Y.R. M.I.G.
Det är väl inget problem tänker ni. Jo faktiskt, det är ett STORT problem.
Det är inte så att jag bryr mig om bara mina närmaste utan jag bryr mig om ALLT och ALLA. Och jag tror, helt ärligt, att JAG är den som kan lösa ALLT och ALLAS problem! I mitt huvud så rör sig tankarna hela tiden: ”Hon behöver bara en kram” ”Han har bara inte hittat någon som vill lyssna än” ”De behöver bara få lite bekräftelse på att dom finns” ”Hon måste må sjukt dåligt, bäst att JAG visar att JAG bryr mig…” Osv osv osv ….
Detta är min förbannelse. Oftast, inte alltid, men oftast när JAG, räddaren som kommer att göra skillnad, lägger mig i saker så slutar det alltid med att det är jag som behöver räddas… Jag behöver lära mig att inte ALLTID lägga mig i, att inte alltid vara den som behöver finnas där för den personen som behöver hjälp.
Jag såg alldeles nyss på FB, en kille som frågade om någon hade en extra X-box 360 sladd liggandes. Helt plötsligt slog det mig. JAG har en X-box 360 sladd, dock ingen till övers, men vad gör det, jag kan ju köpa en ny, senare… Samma sak vad gäller giving people. Jag följer ju deras inlägg. Tänker att jag kan ju ge ett presentkort till EN person iaf. Sen ser jag nästa person som också behöver hjälp och då får jag ångest. Hur löser jag detta? Klart som fan att jag fixar det. På något sätt… Sen att jag fick lite drygt 4000:- i lön i januari när vår hyra är på 6500:-? Vad gör det. Det finns folk som behöver min hjälp. Klart att jag ska hjälpa….

Detta sjuka beteende har kostat mig förlusten av ett kontaktförbud som jag och barnen verkligen hade behövt just nu…
Jag behöver tänka om och tänka rätt, men fasiken vad svårt det är…. Klart som fan att man ska hjälpa de som behöver hjälp? Eller???

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *