Vi och dom.

Jag har funderat en del på flyktingfrågan: jag ser tiggare utanför Coop varje dag.. Självklart är det organiserad brottslighet. Hallå. vem ser inte det? Hej! Du där! Sätt dig utanför Coop med en kopp. Se jättefarlig ut. Om några dagar så har du kanske fått ihop 70 sek. Skitbra! Du kommer att skinna dessa svennar från deras skinn! Du och jag broder! Vi löser detta! Det enda jag/vi egentligen vill ha är tillräckligt med pengar så att jag/vi kan se till att min/vår familj kan leva ett drägligt liv.
Dessutom så har vi våra vänner, från Syrien. De vaknade i morse av bomber, utanför deras fönster. Säg till dom att lämnar sina mobiltelefoner hemma. Ingen kommer att tro på att de flyr från krig annars! Utan mobiltelefon =asyl. Med mobiltelefon =du får skylla dig själv…. Dessutom, om du inte har någon familj, ingen kommer att bry sig om dig, ingen kommer någonsin att tro på att du behöver skydd. Men du har hört att Sverige, det är en demokrati, det är ett land som kommer att ta hand om dig. Det är vad ryktena säger. MEN du måste var yngre än 18 år……
Därför låtsas du att du är under 18 år. Precis som den vanliga svennen låtsas vara ÖVER 18 år när hen vill komma in på krogen. Skillnaden är att du vill ha en gratisbiljett till frihet. Vad säger den allmänna svennen då? ”Ja men HEN då!!!????” Klart som fan att det sticker i Svennes ögon. JAG får inte gå in på krogen, för jag har inte fyllt 18 år. Varför ska då dessa icke-svenskar få komma in till Sverige, på premisser som inte är sanna??”
Men du är inte rasist. För du har ju en kompis, som är från Afghanistan, och ni två klickar…. Klart som fan att du inte är rasist, i dina ögon. De ögon som du vill se och höra talas om….
Sanningen är dock att det ögonblick då du gjorde skillnad på oss och dom, den stund då du sa att jag har en vän som är från… den stunden blev du rasist… du gjorde ett aktivt val. du valde att göra skillnad mellan oss och dom… I dagens Sverige, i dagens värld finns inget ”vi och dom”. Vi är en. Vi ska vara en och vi ska kämpa för att vara en! Fan vad mycket skit jag kommer att få nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *