Vårkänslor

Tussilago vid vägkanten, tranor på åkrarna, sädesärlor, ladusvalor och grönsångare. Solen värmer några korta timmar varje dag. Parkarbetare sopar bort grus, solglasögon var man än vänder sig, vinterjackor byts ut mot vår- och sommarjackor och fågelkvitter hörs vart än man går. Men det säkraste vårtecknet av alla? Jag vevar ner sidorutan i bussen då och då..
Nu är det hög tid att få på sommarsulorna på bilen. Lady Sol måste få en uppfräschning och balkongen måste göras iordning. Någon som har balkongmöbler att skänka? 😉

Jag måste säga att våren även för med sig andra känslor. Känslor som jag aldrig, i min vildaste fantasi, kunde drömma om att få uppleva igen. Jag kan inte säga på rak arm att jag kan sätta fingret på vad det är, men jag vet att något är det och det är pirrigt. 🙂 En promenad i solen, en glass vid vattnet, en tur på landet i nya bilen, jag längtar… Är jag kär? Jag tror att jag är kär i möjligheten att bli kär. Att inse att det jag trodde var helt dött inom mig faktiskt kan vakna till liv igen och nu är den rätta tiden. Samtidigt som knoppar brister och krokusar tittar upp i gräsmattor här och där… Jag tror att det finns ett litet frö inom mig som faktiskt bara behöver gödas. Med lite omtanke, lite värme och en hel del näring? Ja kanske, kanske kan även jag få uppleva värmen och kärleken igen 🙂

(fast nu tar realisten i mig över och säger: Yeah right! Men snälla, låt mig få drömma 🙂 )

Sov gott /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *