Legalisera Cannabis?

Hade en intressant ”diskussion” med en vän idag. Det handlade om att legalisera cannabis för medicinskt syfte. Jag vet inte hur mycket ni andra har hängt med i svängarna ang en kille som har odlat cannabis i sitt hem just för medicinskt bruk? Killen i fråga har obeskrivliga smärtor efter en olycka för en si sådär 20 år sedan som lämnade honom rullstolsbunden. Läkarna har inte lyckats att hjälpa honom med smärtlindring och detta i sin tur har lett till att han, och även hans familj, har fått lida något oerhört. Jag har fått, jag vet inte hur många, förfrågningar där folk ber mig att skriva på listor där killen ska gå fri från straff efter att just ha odlat cannabis i hemmet.
Nu kommer då min åsikt i det hela.
Ja, jag lider med dig stackars sate som lever med dessa smärtor 24/7. Det är sjukt att svensk sjukvård år 2016 inte har lyckas med att dämpa dina smärtor, det är rent av skrämmande. Men! Vad ger det dig rätten att ta lagen i egna händer?
Om jag ger ett liknade exempel;
Jag har levt med ångest i större delen av mitt liv. Sjukvården har försett mig med ångestdämpande mediciner samt KBT-behandling. Detta har till viss del hjälpt mig men fortfarande så kommer ångesten då och då, helt utan förvarning och jag måste kämpa mig igenom den, övertala mig själv gång på gång att döden är lockande men inte ett alternativ! Ska jag då ha rätt att experimentera med olagliga substanser för att få lindring? Och om jag gör det, ska jag då få gå fri från straff? Ja självklart, är min spontana tanke, MEN om vi tänker ett steg längre? Vad är det som skiljer Sverige och det svenska samhället från låt oss säga vilda västern eller andra ociviliserade samhällen? Kan svaret vara så enkelt som lagar, regler, förordningar. En polismakt, ett rättssystem och en kriminalvård? Jag vill gärna tro att svaret är så enkelt. Vi har regler, lagar, förordningar just för att förvisso oss om att oskyldiga inte ska dömas, just för att den ”vanliga civila” inte ska ta lagen i egna händer. Jag (vi?) måste tro på att detta system är skapat för att just rättvisa ska skipas och inte för att folk ska gå bärsärk så fort något inte passar just MIG och vi MÅSTE tro på att det faktiskt fungerar!
Jag är liberal i grunden och tror på människors förmåga att kunna välja fritt, och att kunna veta att när jag gör mitt val så har jag försäkrat mig om att INGEN annan kommer att skadas eller bli lidande pga mitt val. Men tyvärr måste jag säga, att idag fungerar inte världen riktigt så…
Jag lider med dig, du stackare med dessa obeskrivliga smärtor. Men jag hoppas att du och många fler med dig inser att detta är inte rätt väg att gå. Se till att få till en lagändring FÖRST. Den dagen jag får en sån förfrågan i min inbox; ”Legalisera cannabis för medicinsk smärtlindring”, DÅ är jag den första att skriva på den listan….
Att begå ett brott först och SEDAN använda det för att ändra en lag? Nja, inte rätt väg att gå…

Annars har min dag varit helt okej. Första delen av dagen tillbringade jag med en person som har kommit att betyda väldigt mycket för mig den senaste tiden. Ser nyfiket och ganska förhoppningsfullt på framtiden och vad den har att utvisa. Önskar att jag vore synsk 😉
Den senare delen av dagen har mest bestått av telefonsamtal ang oro för liten och planering för hur saker och ting ska lösas i vardagen. I morgon står bromsbyte på bilen på schemat och med hjälp av goda vänners råd och en underbar pappa så har jag ingen som helst oro för att jag inte ska fixa det. Återkommer med resultatet. 🙂
Nu är klockan sängdags för länge sedan så jag ska väl fundera på att börja göra mig iordning för natten. Siktar på att landa på kudden inom de närmaste timmarna.
Sov gott ni andra
Love /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *