Brev till Stefan Löfvén

Stefan Löfvén. Jag måste bara få ställa en fråga till dig. Hur hade du och dina fina kollegor MP tänkt att jag i framtiden ska ha råd att äga en bil? Jag är en ensamstående trebarnsmor, varav två av barnen bor hos mig på heltid. Jag jobbar som bussförare. Jag är inte heltidsanställd utan blir inringd när jag behövs. Vissa veckor får jag jobba massor, andra veckor finns det knappt jobb åt den heltidsanställda personalen och det betyder 0:- i inkomst för mig de veckorna. Min minsta tjej är 10 år gammal. Mina arbetstider är inte som dina Stefan. Vissa dagar slutar jag inte förrän framåt småtimmarna. Min dotter får då fixa sin egen kvällsmat och gå och lägga sig själv, utan att veta när mamma kommer hem. Visserligen så är min äldre tjej (16 år) väldigt duktig och har tagit på sig ett ansvar som egentligen inte är hennes. Hon hjälper mig en hel del när jag jobbar obekväma tider. Bara det att hon håller sig hemma när liten ska sova innebär en otrolig trygghet för mig som mamma.
Varför gör jag då detta? Svaret är inte svårare än att jag måste. Jag har ett ansvar att sätta mat på bordet, kläder på barnen och se till att hyra, el och telefon blir betalda varje månad. Stefan, jag har inte många kronor kvar efter att jag gjort just ovanstående. Tack vare din och regeringens politik så har jag ju ett ett annat val. Jag kan gå till socialen och kräva att bli försörjd av dom, men jag är inte en sådan människa. Jag vill klara mig själv och försöker verkligen så långt det går att göra just det. Ibland får jag svälja min stolthet och be min stackars far om hjälp och oftast så hjälper han mig och barnen. Men ska det verkligen behöva vara så här?
För att ta mig till jobbet så har jag lyckats att få tag på en bil som jag fick köpa billigt av goda vänner. En VW Passat årsmodell -00. Den är en livräddare för oss tre. Åka kollektivt är en fin idé och jag förstår tänket, men om jag (som är bussförare) ska se till att bussen faktiskt kommer ut på morgonen så hamnar jag genast i ett moment 22. För att kunna ta bussen så lär någon faktiskt köra den, om jag ska köra den, hur ska jag då ta mig till jobbet för att hämta den? Nej Stefan. Din och min verklighet är nog inte riktigt densamma. Jag läste att du hade en fin Audi. Kan tänka mig att den inte är miljöklassad? Antar att du också kommer att drabbas av den nya bilskatten som du och MP har lyckats driva igenom. Jag lider med dig. Hur mycket pengar kommer du att ha kvar varje månad efter du har betalt din bilskatt? Hoppas att du, liksom jag, faktiskt klarar av att sätta mat på bordet även i framtiden. För mig innebär det att jag kanske måste söka mig ett till jobb. Men det fixar jag så klart. Jag måste fixa det så då gör jag det, som alltid. Jag lär ju hitta någon tid i veckan som jag faktiskt kan få se mina döttrar, jag är en mästare på att pussla med min tid.
Antar att du aldrig kommer att läsa detta herr Stadsminister, men att bara få skriva det i tron att du kanske springer på min text och faktiskt hajar till? Chansen är mikroskopisk, jag vet…
Hoppas du får en fin dag i solen herr Löfvén.
/A

PS: Hittade lite fakta om din bil:

A8 L är bland det lyxigaste Audi har och beteckningen L är en längre version av A8. Motorn i bilen är en V12:a med en effekt på 500 hk som gör 0-100 km/h på 7,1 sekunder, eftersom det är den bepansrade security-versionen. En vanlig Audi A8 med samma motor gör 0-100 km/h på 4,7 sekunder.

Skärmavbild 2016-05-08 kl. 15.03.25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *