Tvättstugehelvete!!!!

Nu är Anna arg.
Hade en tvättstugetid idag igen. Går igenom tjejernas rum, fyller tvättkorgen och kånkar ner skiten till tvättstugan som ligger ett par trappuppgångar bort. Möter en kille i 10-årsåldern som skriker till mig:
-”Tvättstugan är upptagen!”
-”Jaha, svarar jag, men nu är klockan sju så det är min tur, jag har bokat”
Lyfter näsan i vädret lite så där viktigpettrigt och tänker att jag minsann ska tala om för den som är i tvättstugan att nu är det faktiskt min tur. Men väl inne bland tvättmaskiner och torktumlare så hittar jag varken tvätt eller människa. Killen måste ha tagit fel, tänker jag och lastar in i maskinerna. Traskar upp till lägenheten igen och tar itu med lite annat husarbete.
En timme senare, dvs nyss, ska jag gå ner igen för att flytta tvätten från maskinerna till torktumlare och torkskåp. Möter samma kille igen och den här gången är han lite smått upprörd:
-”Mamma säger att du inte får tvätta här, du ska tvätta i din egen tvättstuga!”
-”Men det är ju precis det jag gör” svarar jag lite så där fjortiskaxigt, ”detta ÄR min tvättstuga”
-”Du bor ju inte ens här!” kontrar den lilla uppkäftiga ungjäveln (ja han har blivit det i mina ögon vid det här laget) ”Mamma säger att du bor i 5a!”
-”Jo, det stämmer” säger jag, ”men vår tvättstuga ligger här och jag tänker fortsätta tvätta här! Hälsa din mamma det!”
Nu är jag lite smått upprörd och funderar helt seriöst på att ta reda på vem den här killens mamma är. Hon behöver få lite hjälp med att reda ut saker och ting i kvarteret….

Använder min lilla ”plupp” för att ta mig in i MIN tvättstuga och den fungerar jättebra (mycket konstigt då jag tydligen inte FÅR tvätta här). Väl därinne så upptäcker jag att INGEN i det här kvarteret vet hur ett luddfilter fungerar eller så vet de men skiter fullständigt i det då de vet att ”Anna tvättar ju snart, HON tar reda på vårt ludd!” Mutter mutter…
Om det finns någon därute som vet hur man kopplar rör och el till mitt badrum så att jag kan börja använda min tvättmaskin asap så vore jag sjuuuuukt tacksam om du/ni ville höra av er. Får spunk snart!!!!!

Nu har jag inte hunnit hämta upp tvätten än så jag antar att den här historien inte har sitt slut just här, men fortsättningen får jag återkomma med. Nu ska liten i säng och bara det kan vara ett halvt företag. Jag var bara tvungen att ventilera lite…

Må gott! /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *