Frustration på asylboende

Vaknade för en liten stund sedan och läste på vlt.se om branden på Westsura herrgård. Jag har inte alla fakta, jag vet inte vad som har inträffat mer än att en gammal, antik byggnad har brunnit ner till grunden. Spekulationerna går vilda på sociala medier dock…
Polisen har häktat en 28-årig asylsökande som misstänkt för mordbrand. Citat från vlt.se: ”En 28-årig man som bor på asylboendet på Westsura herrgård är häktad misstänkt för mordbrand. Han ska ha tänt på i frustration när han nekades att få tala med Migrationsverkets personal.”

Om 28-åringen är skyldig till detta så är jag inte förvånad. Jag har vid ett flertal tillfällen kört buss ut till de asylsökande. Vid några tillfällen så har bussföretaget jag jobbade för, hämtat de boende och skjutsat in dom till Virsbo Konsthall där det har varit utställningar om bl.a. ”Afghanistanska kvinnor”. Det har varit en sjukt uppskattad utflykt då merparten av de boende har velat åka med, vissa turer har inte sittplats kunna erbjudits till alla passagerare. Väl framme i Virsbo så en del valt att gå på utställningen men andra har tagit sig till Virsbos andra utbud av affärer och kultur. Som alla ni boende i Västmanlands kommun så borde ni veta att det utbudet är groteskt! På tillbakaresan så har en del frågat mig om jag inte kan släppa av dom vid vägen som går in till Surahammar. De har verkligen bönat och bett om det och jag har inte kunnat säga nej. Jag har frågat på knagglig engelska hur de ska ta sig tillbaka till boendet sen och fått till svar (på om möjligt ännu mer knagglig engelska) att det är inga problem, vi går!
Väl tillbaka på boendet så har SAMTLIGA boende tackat mig med ett stort leende. Jag har fått beröm för min körning och de har bett mig att komma tillbaka. Vissa barn har kramat om mig (och det har varit helt vanliga ensamkommande barn i åldrar mellan 1 till tonåren, inte 37-åriga ensamkommande skäggbarn som jag hela tiden blir matat med att alla är). Det är inte en gång jag har lämnat de boende med tårar i ögonen, utan VARJE gång!!! Den senaste gången jag lämnade de boende bakom mig så tittade jag i backspegeln och såg dom vinka till mig med leenden som spred sig från öra till öra. Jag bröt ihop totalt och ringde min bästa vän T… Jag frågade om han trodde att det fanns någon möjlighet för mig att ta med samtliga boende till min lilla lägenhet i den lilla byn jag bor i. Jag trodde helt ärligt (i min enfald) att jag, på egen hand, skulle vara mer kapabel till att ge dessa människor ett bättre liv med mer livskvalitet och framförallt så skulle jag vara en människa som verkligen SÅG dessa individer…. Tårarna ville inte sluta rinna den dagen och jag är sjukt tacksam för att jag inte har fått just den körningen igen. Jag hade verkligen inte fixat det en gång till….
Det jag vill säga med det här inlägget är inte att jag tycker att det är okej det som har inträffat ute i Westsura men att jag FÖRSTÅR att det bara var en fråga om tid innan något liknande skulle hända. Önskar att vår kära regering hade gjort ett experiment på helt ”vanliga” svenska människor innan de valde att placera så många krigshärjade människor på så liten yta utan möjlighet till NÅGON form av stimuli. Mitt förslag hade varit att Löfvén, Romson, Lööf, Sjöstedt och vi kan slänga in Kinberg-Batra också, hade fått testbo därute i ett par månader. Utan bil, utan pengar och utan möjlighet att få ta kontakt med deras nära och kära… Självklart så hade vi ordnat så att de fick lagad mat tre gånger om dagen och tillgång till en sovplats, toalett och dusch. När de hade fixat detta under två månaders tid, utan NÅGRA som helst tecken på frustration, uppgivenhet och andra former av mänskliga sociala bristsymtom DÅ hade vi kunnat godkänna boendet för X antal asylsökande utan möjlighet till social och mental stimuli…
Sjukt trött på vår regering denna tisdagsmorgon…

Till er alla som kallar mig för morotsrökande vänstermongo och andra trevligheter: Jo jag hoppas att den person som anlade branden får sitt straff.

Tack för mig. /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *