Påsk

Nu ska vi se här…
Påsken har sina rötter i Jesus korsfästelse och senare uppståndelse efter vad jag har förstått. Dessutom så har jag förstått att det var lite svårt att komma överens om vilket datum ”vår frälsare” fick lida, dö och sedan uppstå igen på den tredje dagen. Någonstans fick iaf de olika ”förståsigpåarna” komma överens om något och beslutet som togs var att ”efter vårdagjämningen ska vi fira Jesus den helg som inträffar efter vårdagjämningens närmaste fullmåne”. Antar att ni blir precis lika kloka som jag blev efter den här förklaringen…
Jul förstår jag bättre, även om Jesus är född någon gång på våren, korsriddarna tyckte att det vore en bra dag att fira Jesus födelse runt tiden då vi hade vårt midvinterblot. Det skulle lättare kunna accepteras av oss nordbor om vi fick ha kvar vår supar/röjarhelg. Detta visade sig vara ett vinnande koncept då vi idag, mycket riktigt, firar Jesus födelse den 24:e dec, ungefär runt den tiden då vår asatro var som starkast. Jäkla korsriddare… Hade hellre partat loss med Oden, Tor och de andra mitt i vintern än att sätta upp en jäkla pappstjärna i fönstret och spendera tusenlappar på julklappar åt mina bortskämda barn… 😉
Hur som helst… Kycklingar, ägg, sill, fjädrar och påskkärringar. Påskharar, påskägg, godis, påskmust och nu senast såg jag ”påskkatter” på ICA (jo det är sant, lussekatter som säljs som påskkatter… alltså, Va????). Hur i H**vete har detta NÅGOT med Jesus lidande, död och uppståndelse att göra? Och varför ska vi, ett av världens mest sekulära länder, ställa upp på detta spektakel?
Jo, jag pyntar själv hemma, vi har ett påskris, några kycklingar och godisägg till barnen, men detta gör jag ENBART för barnens skull. För de VET hur en påsk ska firas, de hör det från kompisar, media och annat ”jag kör upp min religion i ditt ansikte”-propaganda. Nej, det bästa vore om staten delade ut x antal semesterdagar till varje medborgare så får hen själv välja vilka dagar just hen vill ta semester, vare sig det är Ramadan, Påsk, Hanukkah eller vad än den personen kan tänkas tro på. På pastans dag skulle jag kunna tänka mig att lägga in ett par semesterdagar 😉

För övrigt så väntar vi hem än mer bevisning om att hela mitt liv ligger ute på sociala medier, eller iaf psykopatens version om mitt liv (inte min psykopat utan J´s). Det ska bli spännande men är också väldigt orolig för vad den här människan har skrivit om mig. Hur som helst så kommer jag med all säkerhet att bryta samman. När jag gör det så kommer ett nytt inlägg där jag hoppas att ni, alla mina två läsare, kommer att dela med er av er kärlek. Jag ÄR en hemsk person, men låååååångt ifrån så hemsk som denna lilla iq-befriade varelse vill få mig till. Skänk gärna en tanke till min J också, han mår sämre just nu än vad jag någonsin har sett honom tidigare.

God långfredagskväll på er alla och jag hoppas verkligen att er dag har varit ledsam, tråkig och hemsk, precis som den gode Guden vill att ni ska ha det så här i långledigheternas tider.
Love U /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *