Gud och jag=omöjlig ekvation

Gud. Ett av det starkaste orden som existerar på denna jorden. Varför? Var tog orden ”Fred”, ”Kärlek”, ”Gemenskap” vägen? Var tog ordet ”solidaritet” vägen? Nej… Gud. Gud är svaret på allt. Svaret på särbehandling, utanförskap, krig, ifrågasättande, diskriminering, förföljelse, islamofobi, antisemitism, kristendomshat och mycket mycket mer. GUD skapar allt detta, genom att vara just Gud, fast i olika religioner.
Just idag vill jag tala om den ”kristna Guden”, han som är en och tre i samma (multipel personlighetsklyvning?), som är allt och som ser allt du gör (duscha aldrig mer naken om du inte vill bli synad tänker jag). Jag vill möta denna Gud. Jag VILL verkligen stå utanför pärleporten (ateist som jag är) och befalla Sankte Per att släppa in mig! Varför?; undrar ni säkert då, jo! För att jag vill verkligen sitta öga mot öga med den store Guden och ifrågasätta precis ALLT som hen har gjort mot människorna. HUR FAN TÄNKTE HEN???? Vad hade Wilma, 2 veckor gjort, som fick diagnosen obotlig leukemi? Varför var min mamma tvungen att dö, vid 57 årsålder? Hur kunde hen låta Hitler hållas? Och hur i helvete kan hen tillåta att människor föds i fel kroppar när homosexualitet är en synd???

Jag har dock insett att jag aldrig kommer att stå vid pärleporten. Gud håller sig med de sina, de som ingår i hens egen ”Echo-chamber” och dit är jag aldrig välkommen, för precis som en rasist, vegan, eller tok-feminist så utesluter hen oss andra. Vi som faktiskt ifrågasätter fakta i hens propaganda.

Kram från mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *