Saint-Barthélemy

Islamofobi, feminism, veganism, vänster, höger, brun, gul eller blå. Varför diskuterar vi inte om det enda vi faktiskt är eniga om istället? Jag pratar självklart om den svenska skitvintern!
Är det inte plusgrader med snöslask och totalmörker så är det sjuhundrafyrtiofemtontusen minusgrader, isvindar, igenfrusna bildörrar, sönderfrusna tår, näsor som rinner och en evig kamp för att ens ta sig till affären för att köpa en liter mjölk. Jag HATAR vintern!!!
Jag hatar denna mörka årstiden så till den del att jag typ går i ide. Pratade med mannen i morse och frågade om vi skulle ta en spontanvisit till svärföräldrarna idag. Han tittade på mig, tittade sedan ut och jag följde hans blick mot det igenisade fönstret. Sen följde bådas våra blickar åt, mot den tappert kämpande termometern som brutalt ärligt deklarerade för oss att idag är det minsann svinkallt ute. Tankarna som följde då var påpälsande av kläder, risk för benbrott på väg till bilen, sönderfrusna fingrar pga isskrapning av bilen och med största sannolikhet en avåkning i väl vald kurva under färden ut på landet. ”Ingen bra idé va?” svarade mannen….

En gång i tiden så tyckte någon kung att vi behövde minsann äga en ö i karibiska havet (jag gillar den kungen). Ön (Saint-Barthélemy) tillhörde fransmännen och i utbyte mot den så fick fransmännen handelsrättigheter i Göteborg (det känns som att svenskarna var de stora vinnarna i den affären…). Men efter 94 år så tyckte kung Oscar II att fransmännen kunde få köpa tillbaks sin ö för 300000:-! HUR FXXXXXXN TÄNKTE DU OSCAR?????? Förstå hur bra det hade varit för mig (och alla andra vinterhatande svenskar) att bara sätta mig på planet, med en resväska fylld med det viktigaste hemifrån, och bara dragit! Fly från detta malplacerade landområde som kallas Skandinavien. Börja om på nytt. Odla bananer eller kaffebönor, ligga i hängmattan som jag surrat fast mellan två palmer, sälja hemmaflätade korgar till nån vilsen turist och aldrig någonsin frysa igen!

Det är tur för dig Oscar att du redan är död…..

En kommentar till “Saint-Barthélemy”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *