Krig mot svensk skolpolitik

Det har nu gått några veckor på sommarlovet, ”ha ha”, tänker ni, ”din dotter går ju ändå inte i skolan” och det har ni rätt i. Min dotter är inskriven på en skola i vår kommun eftersom att lagen säger att hon måste vara det. Min dotter tvingas varje termin iväg på möte efter möte efter möte, hos skolan, bup, hab, soc, lss, elevhälsocoach… You name it, we have been there…
Nu i höst är det dags för min dotters sista år inom skollagens mening. Hon börjar nionde klass. Hon går in i hennes nionde skolår utan några som helst betyg vare sig från sjunde eller åttonde klass, ett fåtal E lyckades hon tydligen få ihop från sjätte klass.
Min dotter är smart. Hon är SJUKT smart. Och ja, jag kanske är partisk eftersom att jag är hennes mamma, men hon är utredd och hon har ett IQ långt över de flesta av hennes jämngamla ”klasskamrater” men ändå lyckas hon inte få till sina betyg.

Förra veckan (några veckor in på sommarlovet, utan press från skolan och alla dessa möten) upptäckte jag och min man att min dotter började komma ut från sitt rum för att umgås med oss. Idag upptäckte jag att min dotters sönderbitna naglar börjat växa ut igen. Jag upptäckte att hon inte hade några nya sår på sin lilla späda kropp. Hon satt t.o.m. i mitt knä i säkert en halvtimme i morse, UTAN att skaka!???

Jag kommer härmed att avlägga ett löfte till min dotter. Jag kommer att avlägga det offentligt så att hela världen kommer att få se!
I höst kommer jag inte att tjata en enda dag på min dotter att hon måste gå iväg till skola eller några andra möten. Jag kommer att uppmuntra henne att ha fortsatt kontakt med hennes kurator så att hon någon gång kan förstå att det är inte henne det är fel på, det är Sveriges sjuka skolpolitik som har gjort henne till en 15-årig tjej utan självförtroende och självkänsla, det är Sveriges sjuka skolpolitik som har exkluderat henne genom sin ”inkludering” och det är Sveriges sjuka skolpolitik som har gjort att min dotter kommer att få leva med tusentals ärr över hela sin kropp eftersom att skollagen tvingar henne till en miljö som hon inte rent fysiskt eller psykiskt kan vistas i och när hon inte kommer iväg så orosanmäls vi till sociala myndigheter. Nu är det dags för mig att anmäla skolan till de sociala myndigheterna! Det är dags för skolan att svara på varför de får min dotter att må dåligt!

/A

Ps: Självklart så avlägger jag även ett löfte att min dotter kommer att få den utbildning hon är berättigad till enligt svensk skollag, jag ser till att hon får den den dagen hon är redo.

#npf #inkludering #skollag #skitpolitiker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *