Início » Nyheter » De oförutsedda konsekvenserna av Barbie-filmen: Brist på rosa färg, relationsproblem och mycket mer!

De oförutsedda konsekvenserna av Barbie-filmen: Brist på rosa färg, relationsproblem och mycket mer!

Upptäck de oväntade konsekvenserna av Barbie-filmen: från brist på rosa färg till uppbrott och häpnadsväckande erbjudanden på Airbnb.

Conteúdo

Efter en massiv marknadsföringskampanj har den efterlängtade Barbie filmen äntligen gått upp på bio och dränkt oss i en sockervaddsrosa värld under de senaste månaderna.

Som väntat har filmen rönt enorma framgångar, men den har också lett till en del oväntade konsekvenser i våra dagliga liv. Från att ifrågasätta relationer till att skapa en brist på rosa färg – den här filmen har verkligen gjort avtryck.

Testa din partners geminism efter att ha sett filmen

Många kvinnor omvärderar sina relationer efter att ha sett Barbie-filmen. Vissa till och med testar sin partners feminism genom att mäta hur de uppfattar filmens feministiska diskurs.

Denna nya praxis verkar driva vissa kvinnor att göra slut med sina partners om de känner att deras partner inte delar samma feministiska åsikter som de som skildras i filmen.

Les også  Topp 5 av de mest oemotståndliga glassmakerna du måste prova!

Att göra ”Barbie-testet”

  • Diskutera filmens skildring av kvinnligt självbestämmande och jämställdhet
  • Fråga din partner om deras tankar kring filmens teman och budskap
  • Bestäm om deras åsikter stämmer överens med dina egna värderingar och övertygelser

Även om det kan verka som ett extremt tillvägagångssätt för vissa, kan ”Barbie-testet” avslöja viktiga insikter om ett förhållandes kompatibilitet och delade värderingar.

Barbiecore och bristen på rosa färg

Barbie är mer än bara en leksak eller en produkt; det är en livsstil som kallas barbiecore, där färgen rosa regerar i alla dess nyanser.

Den rosa nyansen Pantone 219 C är särskilt populär, ofta tillsammans med trendiga neonfärger, glitter och glänsande accessoarer.

Denna estetik är framträdande i filmens scenografi, där regissören Greta Gerwig berättade för Architectural Digest att hon ville att de rosa färgerna skulle vara ”mycket ljusa” och att allt skulle vara ”nästan för mycket”.

Les også  Top 5 videospel du absolut inte får missa

Filmens hängivenhet till barbiecore-estetiken har enligt uppgift lett till en exponentiell efterfrågan på rosa färg, särskilt Pantone 219 C.

Denna plötsliga ökning i popularitet har orsakat en världsomspännande brist på den populära nyansen.

Alternativa sätt att anamma barbiecore

  • Experimentera med olika nyanser av rosa i din heminredning
  • Lägg till neonfärgade och glittriga accenter i din garderob
  • Inkorporera glänsande accessoarer och statement-pjäser i din personliga stil

Om du kämpar för att hitta den perfekta nyansen av rosa färg på grund av bristen, finns det fortfarande många sätt att omfamna barbiecore-livsstilen utan att förlita sig på Pantone 219 C.

Sova i Barbies drömhus

Barbie-fans kan nu uppleva den ultimata övernattningen genom att tillbringa en natt i den ikoniska dockans DreamHouse. Det berömda huset finns att hyra på Airbnb, så att gästerna kan fördjupa sig i Barbies värld som aldrig förr.

Les også  10 måste läsa böcker att lägga till på din läslista just nu!

Barbie-filmens ambitiösa vision drar ännu mer uppmärksamhet till varumärket och dess olika erbjudanden, inklusive möjligheten att bo i DreamHouse.

Filmen, som regisseras av Greta Gerwig och har Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna, är en av de mest efterlängtade filmerna 2023 och går upp på biograferna den 19 juli.

Barbie-filmen har utan tvekan haft en betydande kulturell inverkan sedan den släpptes och väckt samtal om feminism, relationer och livsstilsval.

Även om bristen på rosa färg kan vara en oförutsedd konsekvens av dess framgång, belyser den det kraftfulla inflytande som populärkulturen kan ha på våra vardagsliv.

Elsa Nordström
Skrevet av : Elsa Nordström