Início » Nyheter » Topp 5 mest hjärtstoppande romantiska scener i filmhistorien: Håller du med om vår lista?

Topp 5 mest hjärtstoppande romantiska scener i filmhistorien: Håller du med om vår lista?

Conteúdo

Det finns en myriad av känslor som kan framkallas från en enda scen i en film, men inget drar i hjärtat som ett väl genomfört romantiskt ögonblick.

Filmens magi har gett oss otaliga oförglömliga tillfällen av kärlek och tillgivenhet, och vi har tagit oss friheten att ranka våra topp fem.

Om du är sugen på romantik kan du också njuta av vår ranking för de fem bästa kärlekslåtarna, de sju mest ikoniska skivomslagen eller de fem mest förtjusande TV-karaktärerna!

1. Jag är bara en tjej… från Notting Hill

Toppen av romantiska komedier från sent 90-tal, Notting Hill gav oss en av de mest minnesvärda replikerna i filmhistorien.

Julia Roberts karaktär, en berömd skådespelerska, bekänner sina känslor för Hugh Grants karaktär, en ödmjuk bokhandelsägare, och säger att jag bara är en tjej som står framför en pojke som ber honom att älska henne.

Les også  Top 5 videospel du absolut inte får missa

Scenens enkelhet och uppriktighet har gjort den till ett framstående ögonblick i filmisk romantik.

2. The Rain Kiss från The Notebook

Anses av många som symbolen för passionerad romantik, den regnvåta kyssen mellan Rachel McAdams och Ryan Gosling i The Notebook strong> är ett ögonblick som är svårt att glömma.

Efter ett häftigt argument försonas deras karaktärer med en passionerad kyss i hällregnet, och avslöjar intensiteten och djupet i deras kärlek.

3. Du hade mig på hej från Jerry Maguire

I denna ikoniska scen från Jerry Maguire inser Tom Cruises karaktär äntligen sin kärlek till Renée Zellwegers karaktär och håller ett hjärtligt tal.

Men hon avbryter honom och säger, Du hade mig på hej, och lyfter fram kraften i enkla, ärliga känslor i romantik.

4. Boombox Serenade från Say Anything

Vem skulle kunna glömma den ikoniska bilden av John Cusack som håller en boombox över huvudet i Say Anything?

Les også  De oförutsedda konsekvenserna av Barbie-filmen: Brist på rosa färg, relationsproblem och mycket mer!

Denna romantiska storslagna gest, till tonerna av Peter Gabriels In Your Eyes, har blivit en symbol för obesvarad kärlek och ungdomlig passion.

5. The Final Dance från Dirty Dancing

Klimatscenen i Dirty Dancing där Patrick Swayze lyfter Jennifer Gray i en triumferande dansrutin är ett bevis på kärlekens kraft att övervinna hinder.

Det är en scen som har parodierats och refererats otaliga gånger, vilket cementerar sin plats i popkulturhistorien.

Bio har försett oss med otaliga oförglömliga romantiska ögonblick, men dessa fem scener har lyckats fånga kärlekens essens på ett sätt som är både relaterbart och fängslande.

Dela dina tankar om våra fem bästa val! Håller du med om vår lista, eller finns det en scen som du känner att vi har förbisett?

Glöm inte att dela den här artikeln på dina sociala medieplattformar och kolla in våra andra rankningar för fler toppval!

Magnus Johansson
Skrevet av : Magnus Johansson
Magnus Johansson har vært nettredaktør i mange år og er en mester i alle nettkoder. Han gir deg sine oppdagelser, sine favoritter og til og med små informasjonsbiter. Så hold øynene åpne og følg ham!