Início » Tips » Bemästra konsten att frysa rader i Excel: En steg-för-steg-guide för nybörjare

Bemästra konsten att frysa rader i Excel: En steg-för-steg-guide för nybörjare

Conteúdo

Är du trött på att rulla upp och ner i ditt Excel-kalkylblad, tappa dina rubriker ur sikte och känna dig vilse i ett hav av data?

Var inte rädd, vi har en lösning för dig – frysande rader! Denna fantastiska funktion låter dig hålla dina rubriker eller någon viktig rad synlig hela tiden, oavsett hur långt ner på arket du rullar.

Oavsett om du har att göra med ett kolossalt kalkylblad eller bara föredrar att ha en fast referenspunkt, kan det vara en spelomvandlare att förstå hur man fryser rader i Excel.

I den här guiden går vi igenom processen steg för steg. I slutet av den här artikeln kommer det att vara lätt som en plätt att frysa rader i Excel.

Les også  Frukta aldrig din smutsiga ugn igen! Upptäck de banbrytande verktygen som kommer att göra ugnrengöring till en bris!

Låt oss dyka in och erövra denna funktion tillsammans!

Öppna ditt Excel-dokument

Till att börja med måste du öppna ditt Excel-dokument. Det här steget är ganska enkelt. Du behöver bara hitta filen på din dator och dubbelklicka på den för att öppna.

Du kan också öppna Excel först och sedan gå till Arkiv > Öppna för att hitta ditt dokument.

Välj lämplig rad

Därefter måste du välj raden under den du vill frysa. Låt oss säga att du vill frysa rad 1, du måste klicka på rad 2. Detta beror på att Excel fryser alla rader ovanför den du har valt.

Navigerar till fliken Visa

Titta nu högst upp i ditt Excel-fönster och hitta Visa fliken. Klicka på det. Den här fliken har flera användbara funktioner, varav en är möjligheten att frysa rutor i ditt kalkylblad.

Les også  30-dagars utmaning för september: 30 uppgifter (1 per dag) för en optimal organisation! Är du redo för utmaningen?

Hitta gruppen Fönster

På fliken Visa ser du ett avsnitt som heter Fönstergrupp. Den innehåller funktioner relaterade till att visa ditt kalkylblad, till exempel alternativet Frys rutor.

Åtkomst till knappen Frys rutor

I gruppen Fönster hittar du Frys rutor-knapp. Klicka på det. En rullgardinsmeny visas med några alternativ.

Fryser önskad rad

Slutligen, från rullgardinsmenyn, klicka på Frys rutor. Detta kommer att frysa raden ovanför den du först valde. Så i vårt exempel skulle rad 1 nu förbli synlig när du rullar nedåt.

Jag hoppas att den här guiden var till hjälp för att lära dig hur du fryser en rad i Excel. Kom ihåg att frysning av rader kan vara särskilt användbart när du arbetar med stora datamängder, eftersom det gör att du alltid kan se dina rubriker.

Les også  Lås upp hemligheten till stressfri föräldraskap: 10 väsentliga dagliga uppgifter för de mest upptagna mammorna och papporna

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, dela den gärna på dina sociala nätverk. Hjälpte den här artikeln dig? Låt oss veta!

Elsa Nordström
Skrevet av : Elsa Nordström